Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Lue tai kuuntele: Ylämyllyllä sijaitsevissa automuseoissa pääsee näkemään ajoneuvojen historiaa – näyttelyistä löytyy myös todellisia harvinaisuuksia

  • Karina Huttunen
  • Kimmo Kirves
Myllyn vanhat autot-museossa on esillä yli 200 henkilöautoa. Niiden lisäksi näyttelystä löytyy myös raskaampaa kalustoa, mopoja ja moottoripyöriä. Myllyn vanhat autot-museossa on esillä yli 200 henkilöautoa. Niiden lisäksi näyttelystä löytyy myös raskaampaa kalustoa, mopoja ja moottoripyöriä.

Ajoneuvojen huimaa kehitystä viimeisen vuosisadan aikana pääsee katselemaan automuseoissa.

Näytillä olevista autoista voi löytyä oma ensiauto tai mopo, jonka kyydissä on kylillä pyörinyt.

Liperin Ylämyllyllä on kaksi automuseota, joissa henkilöautojen lisäksi pääsee ihailemaan myös raskaampaa kalustoa, moottoripyöriä ja mopoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myllyn vanhat autot -museo on mahdollisesti Suomen suurin automuseo tarjonnaltaan. Museossa on näytillä 230 henkilöautoa, kymmeniä kuorma-autoja, traktoreita sekä moottoripyöriä ja mopoja yli 140.

Niiden lisäksi esillä on myös Helinin konepajan valmistamia venemoottoreita ja mittava kokoelma pienoismalleja.

  SisaPaa-museovieraat2Karjalainen20200803 Timo Kortelainen tuli Viinijärveltä lapsenlapsiensa Iina ja Iiro Kortelaisten sekä James Mouldin kanssa vierailemaan automuseossa.

Museon toiminta alkoi vuonna 1999 ja se palkittiin vuoden automuseona 2017.

Alun perin museotilat olivat noin 1 000 neliömetriä ja parin vuosikymmenen aikana neliöt ovat kasvaneet viiteentuhanteen.

– Olen aiemmalta ammatiltani kirvesmies, joten tässä on voinut itse rakennella lisää tilaa, museon omistaja Keijo Hirvonen sanoo.

Rakennusalalta Hirvonen siirtyi autojen pariin jo vuonna 1968, kun Maalaamo Keijo Hirvonen perustettiin. Automaalaamo myytiin 80-luvulla, mutta samaan aikaan Hirvonen perusti automaalikaupan, jota johtaa nykyään hänen poikansa Mika Hirvonen.

Lähes jokaisesta autosta löytyisi Hirvoselta tarina, kun kierrämme museota. Triumphilla on kyyditty tangokuningatarta ja Tauno Palolla on ollut samanlainen Skoda Roadster.

– Tämän Jawa-mopon lapset kunnostivat minulle 60-vuotis lahjaksi. Tähän autohommaan on sekaantunut lähes koko suku, Keijo Hirvonen naurahtaa.

Museossa onkin esillä paljon tyttären keräilemiä jenkkiautoja ja pojan entisöimiä Ford Escorteja.

  Pikkumuseon-VanhinKarjalainen20200803 Wanhan automuseon vanhin auto on vuoden 1911 Opel Torpedo.

Viinijärveltä on saapunut museoon kesälomaretkelle Timo Kortelainen kolmen lapsenlapsiensa kanssa. James Mouldin sekä Iina ja Iiro Kortelaisten mielestä on ollut kiinnostavaa nähdä vanhoja autoja.

– Hienoin on ollut varmaan jaguaari, Mould sanoo.

– Kyllähän täällä on iso kokoelma. Monesta autosta herää muistoja vuosikymmenien takaa, Timo Kortelainen muistelee.

Autojen entisöintiin Keijo Hirvonen hurahti jo 70-luvulla. Ennen omaa museota hänen autojaan oli esillä Pohjois-Karjalan automobiilikerhon museossa ja hän on ollut myös sen toiminnassa pitkään mukana.

– Teemme edelleen yhteistyötä. Siellä on tänäkin vuonna viisi minun autoani näytillä.

  Pikkumuseon-tekninen-kirjastoKarjalainen20200803 Kari Sinkkonen esittelee Wanhan automuseon uutta korjauspajaa ja teknistä kirjastoa.

Pohjois-Karjalan Automobiilikerhon Wanha automuseo on ollut pystyssä 41 vuotta ja on yksi Suomen vanhimmista automuseoista. Parin kymmenen auton näyttelystä löytyy muun muassa yli sata vuotta vanha Opel ja Lappiin saksalaisilta jäänyt Adler Junior.

– Vuoden 1911 Opel Torpedo on museon vanhin auto. Se on ollut Joensuun autokoulun ensimmäinen ajo-opetusauto 1920-luvulla, kertoo automobiilikerhon jäsen Kari Sinkkonen.

Museosta löytyy muitakin palasia Pohjois-Karjalan historiaa, kuten Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen vanha Ford paloauto 1930-luvulta, johon Veljekset Kulmala on tehneet korin ja kaluston.

Enon kuljetuksen lahjoittama bussi liikennöi aikoinaan Eno–Joensuu-väliä ja sen sisällä seisoessa tuntuu kuin olisi aikamatkalla menneillä vuosikymmenillä.

– Tällä kuorma-autolla on hinattu vesilaitoksen kaivinkoneita. Moni auton kuljettaja on käynyt katsomassa tätä ja jakanut muistojaan.

  Pikkumuseon-Rovaaniemen-sakumuistoKarjalainen20200803 Lappiin saksalaisilta jäänyt Adler Junior.

Wanha automuseo on rakennettu ja sitä ylläpidetään talkoovoimin. Koronan vuoksi siirtyneet perinteiset rompepäivät ovat museon pääasiallinen tulon lähde vuosittain.

– Tänä vuonna järjestetään rompepäivät syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Toivotaan, että saadaan sinne paljon myyjiä ja väkeä paikalle, Sinkkonen sanoo.

Normaalisti molemmat automuseot ovat koko kesän läpi auki, mutta korona on vaikuttanut museoiden aukioloon. Myllyn vanhat autot avasi ovensa tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta heinäkuussa.

– Vaikka avasimme myöhemmin kuin yleensä, tämä vuosi on ollut poikkeuksellisen hyvä ja vierailijoita on ollut paljon, Hirvonen toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi