Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Maakunta

Siun soten varautuminen toiseen aaltoon on hyvällä mallilla - "Pahinta on, jos koronavirus pääsee leviämään väestössä niin, ettei taudin alkuperää ja altistuneita päästä jäljittämään"

  • Tuuli Rantasalo
  • Juha Inkinen

Koronavirusepidemian mahdolliseen toiseen aaltoon varautuminen on hyvällä tolalla, Siun sote tiedottaa. Se tekee Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä koronavirustestausta matalalla kynnyksellä. 

- Vaikka koronavirustilanne on meillä ollut rauhallinen, eivät ihmiset onneksi ole unohtaneet taudin olemassaoloa, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns kiittää tiedotteessa.

Testejä otetaan Siun soten alueella päivittäin noin 120. Viime viikkoina testimäärät ovat olleet kasvussa ja virukseen liittyviä puheluita soitetaan yhä enemmän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lievissäkin oireissa on tärkeää olla yhteyksissä. Syksyn tullen alkaa olla liikkeellä monia muitakin taudinaiheuttajia, ja vain testaamalla päästään sulkemaan koronan mahdollisuus pois. Pahinta on, jos koronavirus pääsee leviämään väestössä niin, ettei taudin alkuperää ja altistuneita päästä jäljittämään, Sieberns toteaa.

Matkustusrajoitusten poistuminen, koulujen alkaminen ja työntekijöiden siirtyminen takaisin työpaikoille lisäävät koronaviruksen leviämisriskiä myös Pohjois-Karjalassa.

- Koronaviruspandemia on maailmalla käynnissä voimakkaampana kuin koskaan. Niin kauan kuin tilanne on tämä, uutta normaalia ovat muun muassa vierailijoiden määrän rajaaminen ja soittaminen etukäteen terveysasemille ennen paikan päälle tulemista, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen kertoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että ihmisten tuli muistaa pestä ja desinfioida käsiä, pitää turvavälejä toisiin. Jos oireita tulee, tulisi pysyä kotona ja hakeutua testeihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi