Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Sinustako Pohjois-Karjalan sienitietäjä? - Karjalaisen perinteinen sienivisa on alkanut, käy tunnistamassa ensimmäinen sieni

  • Jani Leinonen
  • Kauko Salo
Sienivisan ensimmäisellä kierroksella arvuutellaan, mikä on kuvan sieni. Sienivisan ensimmäisellä kierroksella arvuutellaan, mikä on kuvan sieni.

Karjalaisen perinteinen sienivisa käynnistyy jälleen. Haussa on sienitietäjä tälle vuodelle. Kaikkiaan tunnistettavia sieniä on viisi. Kilpailun sienet on valinnut joensuulainen sienitohtori Kauko Salo. Myös kuvat ovat hänen ottamiaan. Salo kirjoittaa myös kuvaukset sienistä perustuntomerkkeineen.

Salo on valinnut helposti tunnistettavia sekä vähän vaikeampiakin sieniä. Kaikki visassa esiintyvät sienet on tavattu Pohjois-Karjalassa.

Viime syksynä sienivisan viidellä kierroksella saapui reilut tuhat vastausta. Eri vastaajia oli kaikkiaan noin kolmesataa, joista 14 tunnisti kaikki viisi sientä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tunnistettavien sienten kuvat ja oikeat vastaukset julkaistaan perjantaisin. Vastanneiden kesken arvotaan joka viikko sieniopas ja Karjalaisen tuotepalkinto.

Eniten oikein vastanneiden kesken arvotaan kilpailun päätteeksi kattava sienikirja ja muuta sienestykseen ja metsässä liikkumiseen liittyvää sekä Kauko Salon kirjoittama tattikirja Tatista vaan! tai Metsä – Monikäyttö ja ekosysteemipalvelut -tietokirja.

Vastaaminen onnistuu osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa tai postikortilla osoitteeseen Sienivisa, Karjalainen PL 99, 80141 Joensuu. Vastauksen mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero. Jokaisella kierroksella voi vastata vain kerran.

Ensimmäisen kierroksen korttivastausten on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 19. elokuuta. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika. Toisen kierroksen tehtävä julkistetaan ensi viikon perjantaina.

Ja sitten kilpailuun. Mikä sieni on kuvassa?

Keltahapero982020KaukoSalo

Sienivisan ensimmäiseen osaan pääset vastaamaan tästä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi