Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutusten käyttö laajenee Siun sotessa

  • Jani Leinonen
  • Juha Inkinen

Siun sote tiedottaa laajentavansa ajanvarauksen tekstiviestimuistutusten käyttöä vaiheittain myös erikoissairaanhoidon vastaanottoaikoihin.

Pohjois-Karjalan keskussairaalalla palvelu otetaan ensi maanantaista alkaen käyttöön ensin silmäkeskuksessa, vatsakeskuksessa, ihotautien ja allergologian poliklinikalla, Tikkamäen terapiapalveluissa, sisätautien poliklinikoilla ja reumakeskuksessa sekä psykiatrian avohoidossa ja yleispsykiatrian poliklinikalla.

Ajanvarauksen muistutusviesti lähetetään esimerkiksi vastaanotto- ja tutkimusajoista sekä joistakin toimenpideajoista. Ensivaiheessa muistutusta ei lähetetä vielä kaikista ajanvarauksista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tekstiviestimuistutus ajanvarauksesta lähetetään asiakkaalle kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa siihen puhelinnumeroon, jonka asiakas on ilmoittanut potilastietoihinsa. Tekstiviestin sisältö on: ”Muistutus ajanvarauksesta (päivä ja kellonaika) (toimipaikka). Viestiin ei voi vastata. T. Siun sote”.

Omat potilastietojärjestelmään merkityt yhteystiedot voi tarvittaessa tarkistaa joko ottamalla yhteyttä mihin tahansa Siun soten terveydenhuollon toimipaikkaan tai tekemällä muutokset verkossa Medinet-terveyspalvelussa.

Tekstiviestimuistutusten käyttöönottoa laajennetaan Siun sotessa vaiheittain. Muistutukset ovat olleet käytössä jo muun muassa neuvoloiden ja hammashoidon ajanvarauksissa. Ne ovat vähentäneet unohtumisen takia käyttämättä jääneitä vastaanottoaikoja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi