Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Maakunta

Valon yö, perhekarnevaali ja Okufest: Pohjois-Karjalan maakuntapäivänä on monenlaista ohjelmaa

  • Heli Sallinen, Arttu Koistinen
  • Petteri Hämäläinen

Suurin osa tapahtumista järjestetään livenä, mutta joitakin voi seurata verkossa. Tapahtumien pääpaino on tänä vuonna lapsissa ja nuorissa.

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää juhlitaan tänään.

Maakuntapäivän avaus pidetään kello 9 alkaen Joensuussa Pielisjoen linnan pihamaalla. Avauksessa myös muun muassa palkitaan henkilö tai taho maakunnan eteen tehdystä työstä.

Ilomantsissa Möhkön ruukkimuseon alueella on Valon yö Möhkössä -tapahtuma. Siinä ruukinpuiston alue valaistaan kohdevaloilla ja alueelle sytytetään satoja lyhtyjä ja roihuja ja pyroteknikko valaisee kylän halki virtaavan Koitajoen. Juhla-alueella poltetaan myös Valon Yön -kokko. Ohjelmassa on lisäksi non stop -sirkustyöpaja ja klovniesitys sekä karaoketanssit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tohmajärvellä julkistetaan Tohmajärven ja Värtsilän historia 1868-2018 -kirja kello 10 kunnanvirastotalolla. Myös sivistyskeskus Ahjoon pääsee tutustumaan esittelykierroksilla.

Tohmajärvelle järjestetään maakuntapäivän linja-autoristeily Joensuusta. Lähtö tapahtuu kello 11.30 Joensuun matkailupysäkiltä torin laidalta. Linja-autoristeilylle pitää ilmoittautua perjantaihin mennessä kehittämispäällikkö Arja Kuosmaselle puh./tekstari 040 105 4015 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Joensuussa voi kuunnella RytmiHäiriköt Piknik-konserttia Ilosaaressa, tai käydä katsomassa ilmaiseksi Jipon kotiottelua, joka alkaa kello 17 Mehtimäellä.

Iloinen perhekarnevaali käynnistyy Joensuussa kello 10 Sinkkolan kotieläinpihassa. Tapahtuma huipentuu uimahyppykisoihin Sinkkolan kesänäyttämöllä.

Joensuun Matkailuoppaat järjestävät kolme erilaista ohjattua kierrosta Joensuussa.

Maakunta- ja kotiseutulaulutapahtuma on Joensuun torilla kello 12 alkaen.

Verkon kautta voi seurata muun muassa Maakuntapäivärockia kello 14.30–17 Youtubessa täällä.

Kiihtelysvaarassa pidetään Navetan tuparit, ja Koverossa maakuntapäivää juhlitaan muun muassa arkeologisella kyläkävelyllä.

Maakuntapäivää juhlitaan myös Tuupovaaran uudella torilla. Ohjelmassa on musiikkia, pomppulinnaa ja poniratsastusta.

Juuassa on harrastemessut.

Kontiolahdella järjestetään Selkien skeittirampin avajaiset ja koko perheen kulttuuritapahtuma Höytiäisen rannalla.

Lieksassa on rantatapahtuma uimalaitoksella yhdistysten yhteistyönä ja Koli-päivä lapsille ja nuorille.

Liperissä maakuntapäivää vietetään Runo- ja laulumaailma ry:n tapahtumalla Penttilä-salissa. Myllymiljöössä on tietoiskuja, eläimiä, grillausta, soppaa, pomppulinna ja pelimannimusiikkia.

Nurmeksessa on Maakuntapäivärock Karhunpään kylätalolla. Musiikki alkaa soimaan kello 14. Valtimolla on puolestaan syysmarkkinat kello 9 alkaen.

Lisäksi Valtimo-seuran maakuntapäivätapahtuma järjestetään Tavikosken hierinmyllyllä osoitteessa Verkkojoentie 381 kello 12.

Maksuton linja-autokuljetus on kello 11 Seiskan edestä, ja matkustajille jaetaan maskit. Lisäksi museot avoinna klo 10-15 Valtimon puukoululla ja viljamakasiinissa.

Outokummussa maakuntapäivänä järjestetään Okufest – koko perheen kaupunkifestivaali ja Polvijärvellä elorieha.

Rääkkylässä juhlistetaan Koivuniemen satavuotista taivalta. Lapsille on luvassa nukketeatteria ja 4H:n toimintapisteitä. Lisäksi tapahtumassa on haitarimusiikkia, hortoilua villiyrttien maailmaan ja onginnan opastusta.

Maakuntapäivän tapahtumien tarkemmat tiedot löytyvät maakuntaliiton nettisivuilta täältä.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta