Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Keskiviikkona kuuluu räjähdyksiä ja ammuntaa Joensuussa, myös Hornetit lentävät - kyse on harjoituksesta

  • Matti Siippainen, Anni Rodriguez
  • Marko Puumalainen

Pohjois-Karjalassa on tällä viikolla käynnissä paikallispuolustusharjoitus.

Tänään keskiviikkona harjoitukseen kuuluvia räjähdyksiä ja ammuntaa kuuluu Sirkkalan oikeus- ja poliisitalon ympäristöstä ja Niinivaaran Sortavalankadulta. Kyse on paukkupatruunoista ja -räjähteistä, ei kovapanoksista.

Keskiviikkona ja torstaina on kovaäänisiä harjoituksia myös Joensuun lentoasemalla. Neljä Hornet-hävittäjää osallistuu harjoitukseen keskiviikkona ja torstaina. Torstain harjoituspaikka on syväsatamassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Harjoitusalueet eristetään, eikä toimintaa pääse seuraamaan paikan päällä. Puolustusvoimat ja poliisi järjestävät liikenteenohjauksen lähikaduilla.

Tohmajärvellä ja Kiihtelysvaarassa joukot liikkuvat pääosin maastossa.

Harjoituksessa mukana ovat pelastuslaitos, rajavartiosto, aluehallintovirasto, Siun sote, Pohjois-Karjalan Sähkö sekä kuntien edustajia. Puolustusvoimien väki on Kainuun prikaatista ja Karjalan lennostosta. Yhteensä mukana on noin 1100 henkeä.

Lue lisää harjoituksesta: Suurharjoituksessa Onttolaan tehtiin sabotaasi-isku - viranomaiset ja reserviläiset harjoittelevat tällä viikolla Pohjois-Karjalassa, luvassa pauketta ja räjähdysten ääniä

Tiistaina poliisi johti viranomaisharjoitusta Joensuun lentoasemalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi