Maanantai, 26.10.2020 
Amanda, Niina
Maakunta

Yle: Yksi Lieksan tartunnoista on peräisin ulkomailta

  • Anni Rodriguez, Heidi Kuosmanen
  • Marja Mölsä

Lieksassa oli torstaina iltapäivään mennessä todettu yhteensä 12 koronavirustartuntaa. Tartunnoista yksi on peräisin ulkomailta.

Näin kertoi Ylelle Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns. Siebernsin mukaan tautiryppään ensimmäinen tartunta on tullut todennäköisesti Keski-Euroopasta.

Altistuneita oli torstaina tavoitettu reilut 40, mutta on todennäköistä, että altistuneita tulee vielä lisää. Siun sote painottaa, että altistuneiden määrä on edelleen suuri. Siun sote ja Lieksan kaupunki seuraavat tilannetta tiiviisti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun sote painottaa, että lievissäkin hengitystieoireissa on syytä hakeutua koronavirustestiin. 

Lieksassa on myös ryhdytty useisiin toimiin ja muun muassa suositeltu kasvomaskien käyttämistä ja yli 50 hengen kokoontumisten välttämistä.

Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia. Lähtökohtaisesti jokainen vastaa itse kasvomaskin hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kuluista.

Jos taloudellinen tilanne ei mahdollista kasvomaskin hankkimista, niitä voi hakea itselleen jakelusta. Lieksassa jakelu on poliisitalolla osoitteessa Urheilukatu 3 A. Jakelupiste on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-12.

THL:n tartuntatilasto näytti torstaina, että Lieksassa on 11 tartuntaa. Luvussa on kuitenkin mukana kaikki tartunnat koko epidemia-ajalta, eivätkä kaikki uudet puolestaan ole välttämättä vielä päivittyneet lukuun.

Lue myös: Maskit löysivät kasvoille - Lieksan tautiryppäässä on vahvistettu kahdeksan uutta tartuntaa, altistuneita useita kymmeniä

Päivitetty kello 12.41: Lisätty tieto, että THL:n tilastossa näkyvä luku on koko epidemia-ajalta.

Päivitetty kello 16.24: Muokattu tietoa tartuntojen määrästä.

Päivitetty 25.9. klo 8.26: Lisätty tieto, että tiedot 12 tartunnasta ja ensimmäisen tartunnan alkuperästä ovat Ylen kertomia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi