Tulosta tämä sivu
Maakunta

Siun sote: Kasvomaskit ovat riittäneet – jakeluaikoihin ja -paikkoihin tulee muutoksia maanataina

Mika ja Päivi Sorjonen käyttivät kauppareissullaan kasvomaskia Lieksassa torstaina. Mika ja Päivi Sorjonen käyttivät kauppareissullaan kasvomaskia Lieksassa torstaina.

Siun sote aloitti kasvomaskien jakelun 11. syyskuuta niille, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista maskin hankintaa.

Kasvomaskien kysyntä on kasvomaskijakelupisteillä ollut vaihtelevaa, ja jakeluun varatut maskit ovat riittäneet hyvin, Siun sote kertoo.

Maanantaista alkaen jakeluun tulee joitakin muutoksia eri paikkakunnilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aukioloaika muuttuu Heinävedellä, Juuassa, Nurmeksessa ja Polvijärvellä. Outokummussa vaihtuu aika ja paikka, Liperiin jää vain yksi jakelupaikka. Kontiolahdella jakelupaikka vaihtui jo aiemmin.

Ajantasaiset tiedot jakeluajoista ja -paikoista näkee Siun soten nettisivuilta otsikolla Kasvomaskien jakelu: http://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu.

Kasvomaskien jakelu perustuu luottamukseen. Hakijalla ei tarvitse olla perhe- ja sosiaalipalvelujen tai ikäihmisten palvelujen asiakkuutta eikä hänen tarvitse todistaa tarvettaan jakelupaikalla.

THL tarkensi torstaina maskisuositustaan lisäämällä suosituksen maskien käytöstä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa oleville alueille.

Siun soten toiminta-alueella on edelleen voimassa perustason ohjeistus, jonka mukaan yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään maskia joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Lieksa on poikkeus, ja siellä maskisuositus on laajempi. Lieksassa kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi