Maanantai, 26.10.2020 
Amanda, Niina
Maakunta

Nepenmäen koulun yksi luokka karanteeniin – Siun sote on ollut lauantai-iltana yhteydessä altistuneisiin

  • Matti Siippainen
  • Minna Raitavuo

Joensuun Nepenmäen koulun yksi luokka ja osa henkilökuntaa asetetaan karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia, ilmoitti Siun sote lauantai-iltana.

Koulun koronavirustartunta varmistui lauantaina iltapäivällä. Tartunnan alkuperä on epäselvä, eikä Siun sote yksilönsuojaan vedoten kerro, onko kyse oppilaasta vai henkilökunnasta.

Altistumiset koulussa ovat tapahtuneet keskiviikkona 23.9.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun sote on ollut puhelimitse suoraan yhteydessä altistuneisiin lauantai-illan aikana. Myös koulu tiedotti koteihin koulun järjestelyistä illan aikana Wilma-viestillä.

Nepenmäen koulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa on noin 650 oppilasta.

Altistuminen rajoittuu yhden luokan oppilaisiin ja henkilökuntaan, sillä muut koulussa eivät ole olleet lähikontaktissa sairastuneen henkilön kanssa.

– Jokaisen oireilevan on kuitenkin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, muistuttaa Siun sote.

Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen sanoo, että Lieksassa ja nyt Joensuussa varmistuneet koronavirustartunnat ovat tärkeä herätys kaikille.

– Maakuntamme väestö on keskimääräistä ikääntyneempää, ja erilaisia perussairauksia sairastavia on meillä paljon. Heille koronavirus voi olla todella vaarallinen tauti, ja suojaamalla itseämme suojaamme myös toisiamme, Pirskanen sanoo.

Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, Siun sote ohjeistaa. Kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa ei saa olla kontaktissa.

– Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa sairastuneen henkilön kanssa. Karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan.

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet, miten toimia, jos oireita ilmenee. Jos oireita ei ilmene, karanteeni kestää kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Siun sote tiedottaa, että karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan oppilaan huoltajan jäämään tarvittaessa kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi