Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Maakunta

Terveysjätti Mehiläinen ilmoittaa todenneensa koronaa Joensuussa, Lieksassa, Kontiolahdella ja Polvijärvellä

  • Aaro Virolainen
  • Marko Puumalainen
Kuvituskuva. Kuvituskuva.

Yksityisiä terveydenhuoltopalveluita tuottava Mehiläinen kertoo todenneensa koronaa neljän kunnan asukkailla Pohjois-Karjalassa koko epidemian aikana.

Tieto käy ilmi Mehiläisen koronaseurannan kuntakartasta, joka on jaoteltu maakunnittain.

Yhtiö nimeää kunnat, jos sen testeissä on tullut ilmi yli kolme tartuntaa kunnassa. Yhtään kuntaa ei nimetä Pohjois-Karjalasta, joten ilmi on tullut yksittäisiä tartuntoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mehiläisen maakuntakartassa on 12 palloa kuntien merkkinä, kuten on nykyään kuntienkin määrä Pohjois-Karjalassa.

Vastuullisena toimijana tunnetun yhtiön karttapalloista neljä on punaisina maakunnassa sen merkkinä, että kunnan asukkaalla on heidän testeissään todettu laboratoriovarmennettu koronatartunta jossain vaiheessa epidemiaa.

Kartan perusteella näyttää ilmeiseltä, että yhtiö on todennut koronaa Joensuussa, Lieksassa, Kontiolahdella ja Polvijärvellä.

Niin ikään näyttää kartan perusteella ilmeiseltä, ettei yhtiö ole havainnut yhtään koronatartuntaa Nurmeksessa, Juuassa, Ilomantsissa, ei lännessä Liperissä ja Outokummussa eikä myöskään kolmen eteläisimmän kunnan alueella Rääkkylässä, Kiteellä ja Tohmajärvellä.

Siun soten sairaanhoitopiiriin mutta yhä Etelä-Savoon kuuluvalla Heinävedellä ei mitä ilmeisemmin ole havaittu koronaa Mehiläisen testeissä.

Koronatesteistään raportoi netissä myös ainakin Terveystalo. Se kertoo tartunnat sairaanhoitopiireittäin, jos niitä on vähintään neljä.

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella Terveystalo on todennut 0–3 koronatartuntaa. Se on tehnyt alueen asukkaille lähes 1 400 koronatestiä.

Terveystalo kertoo, että näytteenotosta tuloksen saamiseen menee tällä hetkellä keskimäärin yksi vuorokausi ja 14 tuntia Pohjois-Karjalassa. Odotusaika on pidempi Ahvenanmaalla.

Yksityisen puolen koronatestit ovat maksullisia. Tiedot yksityisen puolen positiivisista tuloksista välitetään Siun sotelle.

Mehiläisen koronakartan näet tästä linkistä

Terveystalon koronaseurannan näet tästä linkistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi