Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Maakunta

THL:n tiedossa kaksi uutta koronatartuntaa Joensuussa – varmistettuja tartuntoja yhteensä 49 ja koko maakunnassa 108

  • Aaro Virolainen
  • Lehtikuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi perjantaina kahdesta uudesta koronatartunnasta Joensuussa.

THL:n tiedossa on nyt yhteensä 49 varmistettua koronatartuntaa Joensuussa, kun se päivää aiemmin torstaina kertoi 47 tartunnasta epidemian aikana.

Pohjois-Karjalassa tartuntoja on varmistettu THL:n tietojen mukaan 108 epidemian aikana, kun luku torstaina oli 106.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksasta THL:n tiedossa on yhä 31 tartuntaa ja Liperistä yhdeksän. Molempien kuntien tartuntaluvut ovat pysyneet ennallaan jo pidempään.

Kuluvan viikon aikana THL on raportoinut yhdeksästä uudesta tartunnasta maakunnassa. Tartunnoista kaksi se ajoitti viime viikon tartuntalukuihin ja loput seitsemän tälle viikolle.

THL:n tiedot voivat päivittyä pienellä viiveellä. Siun sote ilmoitti torstaina iltapäivällä, ettei Joensuussa ollut varmistunut uusia tartuntoja tiistain jälkeen.

- Alueen tartuntamääriä ja ilmaantuvuuslukua ovat edellisinä viikkoina nostaneet Lieksan ja Joensuun seudun paikalliset tartuntaryppäät, joihin valtaosa alueella todetuista koronavirustartunnoista on liittynyt.

Torstaina karanteenissa oli noin sata koronalle altistunutta henkilöä sairaanhoitopiirin alueella. Siun sote totesi selvittäneensä tartuntojen alkuperän 90 prosentissa tapauksia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi