Tulosta tämä sivu
Maakunta

Hasanniemen autopalo: Poliisi keskeytti esitutkinnan – "Yksityiskohtia on edelleen selvittämättä", vihjeitä kaivataan yhä

Poliisi on keskeyttänyt kesäkuun alussa Joensuussa tapahtuneen autopalon esitutkinnan, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoi tiedotteessa maanantaina.

– Autopalon tutkinnan yhteydessä paljastui edellisenä päivänä Joensuussa tapahtunut törkeä pahoinpitely. Poliisi päätti törkeän pahoinpitelyn tutkinnan, koska rikoksesta epäilty joensuulainen mies menehtyi kyseisessä autopalossa.

Tapahtumat saivat alkunsa maanantaina 8. kesäkuuta kello 2.38. Tuolloin poliisi sai ilmoituksen Hasanniemessä Länsikadulla palavasta henkilöautosta, Hämäläinen kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ilmeni, että palossa menehtyi noin 30-vuotias joensuulainen mies. Poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan. Rikosnimikkeinä olivat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Poliisille selvisi, että farmarimallisella Volvolla oli ajettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosajoa ja tulipaloa.

Ennen yön tapahtumia auto oli pysäköitynä Joensuun keskustassa kerrostalon parkkipaikalla osoitteessa Torikatu 35.

– Palossa menehtynyt mies asui kyseisessä kerrostalossa, Hämäläinen toteaa.

Hämäläisen mukaan kuljettajan ja syttymissyyn selvittämiseksi poliisi kuuli useita henkilöitä.

– Esitutkinnan edetessä poliisille tuli epäily, että jotkut pyrkivät vaikeuttamaan asian selvittämistä. Tästä syystä jutun rikosnimikkeisiin lisättiin rikoksentekijän suojeleminen.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja rikoksentekijän suojelemisesta on ollut epäiltynä yhteensä seitsemäntoista henkilöä.

Lähes kaikki rikoksesta epäillyt olivat kiinniotettuina tai pidätettyinä esitutkinnan aikana. Kaksi epäillyistä oli vangittuna 12.6.–8.7., Hämäläinen kertoo.

Esitutkinta on toistaiseksi keskeytetty.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa ketään aiemmin jutussa epäiltynä olleista ei epäillä kyseisistä rikoksista. Asiassa on edelleen syytä epäillä rikosta, koska autolla ajamiseen ja auton syttymissyyhyn liittyviä yksityiskohtia on selvittämättä, Hämäläinen toteaa.

– Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, jos asiaan saadaan uutta tietoa. Esitutkinnassa ilmenneitä yksityiskohtia ei voida tämän tarkemmin julkisuudessa avata. Yksityiskohtien läpikäyminen julkisuudessa voisi vaarantaa myöhemmän esitutkinnan luotettavuutta.

Autopalon esitutkinnassa paljastui sunnuntaina 7. kesäkuuta tapahtunut törkeä pahoinpitely Joensuussa.

Hämäläisen mukaan noin 25-vuotiasta joensuulaismiestä puukotettiin jalkaan henkilöauton kyydissä sunnuntai-illan aikana. Puukotuksesta epäilty mies kuoli autopalossa 8. kesäkuuta, joten esitutkinta asiasta on päätetty.

Poliisi pyytää yhä vihjeitä autopalosta ja siihen johtaneista tapahtumista päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Muokattu 19.10.2020 kello 14.20: Poliisi täsmensi aiemmasta tiedotteesta poiketen, että palaneessa autossa ei ole esitutkinnan perusteella ollut kyydissä kolmea muuta henkilöä. Tämä yksityiskohta liittyi toisessa autossa tapahtuneeseen törkeään pahoinpitelyyn, jossa tapahtumahetkellä oli rikoksesta epäillyn kanssa kolme muuta henkilöä. Se seikka, keitä henkilöitä palaneessa autossa ollut ajon aikana vainajan lisäksi, on edelleen epäselvä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi