Lauantai, 28.11.2020 
Heini
Maakunta

Siun sote: Pohjois-Karjalan ja Heinäveden koronatilanne on rauhoittunut – kuluvalla viikolla todettu yksi uusi tartunta

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden koronavirusepidemia on edelleen perustasolla. Tilanne on pysynyt hyvin rauhallisena jo toista viikkoa, Siun sote tiedotti perjantaina aamulla.

Kuluvalla viikolla on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Viime viikolla uusia tartuntoja alueella kirjoilla olevilla henkilöillä todettiin kolme, kuntayhtymä kertoo.

– Karanteeniin määrättyjä altistuneita on tällä hetkellä koko alueella enää alle kymmenen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella on voimassa kasvomaskisuositus julkisessa liikenteessä. Kaikissa tilanteissa tulee huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, Siun sote ilmoittaa.

Lisäksi Siun sote suosittelee koronavilkun lataamista puhelimiin ja muistuttaa, että suojautuminen influenssaa vastaan rokotteella on tänä vuonna erityisen tärkeää.

– On hyvä nähdä, että ihmiset ovat jälleen terästäytyneet koronaviruksen suhteen. Vaikuttaa siltä, että ihmiset toimivat kaiken kaikkiaan varovaisemmin, ja esimerkiksi kasvomaskeja näkyy katukuvassakin koko ajan enemmän, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen kertoo.

– Kannustamme edelleen hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä. Mitä varhaisemmin tartunta todetaan, sitä nopeammin saadaan myös tartunta- ja altistumisketjut jäljitettyä.

Suurimmassa osassa Euroopan maista ja globaalisti koronavirusepidemia leviää paraikaa rajusti.

Siun soten mukaan matkailussa ja matkustamisessa on nyt syytä olla erityisen varovainen ja noudattaa ulkomaanmatkojen jälkeen omaehtoista kymmenen päivän karanteenia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi