Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Maakunta TILAAJILLE

Ravitsemuskasvatuksen asiantuntija: Entä jos herkut olisivatkin marjoja ja makaronilaatikkoa, joihin liittyy mielihyvää?

  • Saija Kauhanen
  • RIIKKA HURRI
Ruokasuhteeseen vaikuttavat myös temperamenttipiirteet. Jotkut lapset ovat hyvin varauksellisia uusia makuja kohtaan, kun toiset maistelevat innolla kaikkea uutta. Ravitsemusasiantuntijan mukaan lasta ei saa pakottaa syömään. Ruokasuhteeseen vaikuttavat myös temperamenttipiirteet. Jotkut lapset ovat hyvin varauksellisia uusia makuja kohtaan, kun toiset maistelevat innolla kaikkea uutta. Ravitsemusasiantuntijan mukaan lasta ei saa pakottaa syömään.

Ruokapuheessa korostetaan liikaa tietoa, terveellistä syömistä ja järkevyyttä, kun pitäisi puhua enemmän tunteista, sanoo ravitsemuskasvatuksen asiantuntija Sanna Talvia.

Pari viikkoa sitten julkisuuteen nousi kohu Oatlyn kauramaitokampanjasta. Tarvitaanko lehmänmaitoa vai ei -keskustelu nostatti melkoisen myrskyn myös sosiaalisessa mediassa. Toisaalla raivotaan kasvimargariinin "myrkyille", ja toisaalla julistetaan viralliset ravitsemussuositukset huijaukseksi.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä