Sunnuntai, 29.11.2020 
Aimo
Maakunta

Siun sote: Joensuulaisella kuntosalilla mahdollinen altistuminen koronavirukselle viime torstaina - kaikki kouluissa koronavirukselle altistuneet on tavoitettu

  • Jani Leinonen, Olli Sorjonen

Kaikki Joensuun kouluissa koronavirukselle altistuneet henkilöt on tavoitettu, Siun sote tiedotti maanantaina iltapäivällä.

Siun sote kertoo tiedotteessaan, että kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä sunnuntain aikana. Altistumiset liittyvät kahteen viikonlopun aikana varmistuneeseen tartuntaan.

Altistuneita ja tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin määrättyjä henkilöitä on kaikkiaan noin 80.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Toistaiseksi näihin liittyen ei ole uusia tapauksia ilmennyt, toteaa Siun soten Sirpa Kaipiainen.

Viikonloppuna Siun sotesta kerrottiin, että tiedossa oli kaksi tartuntaa, joiden myötä altistumisia on aiheutunut kouluissa. Nämä kaksi tartuntaa ovat kytköksissä toisiinsa.

Tartuntojen ja altistumisten vuoksi Joensuussa Pataluodon, Noljakan ja Pielisjoen koulujen sekä Rantakylän normaalikoulun opetusryhmiä ja henkilökuntaa asetettiin tartuntalain mukaisen karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia.

Jos tiedossa on kaksi tartuntaa, niin miksi niiden myötä altistumisia on aiheutunut neljässä eri koulussa, ei yhdessä tai kahdessa?

- Yksityisyyden turvaamiseksi emme voi tarkemmin kertoa yksityiskohtia, valitettavasti, Kaipiainen toteaa.

Näiden tartuntojen alkuperästä ei ole varmuutta.

Viikonlopun aikana on varmistunut Siun soten myös kaksi muuta koronavirustartuntaa, joista toiseen liittyy mahdollinen altistuminen kuntosalilla: Joensuun keskustan kuntosali Energyllä torstaina 12. marraskuuta noin kello 15–17 välillä olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin.

Juttua muokattu 16.11.2020 kello 14.30: lisätty Sirpa Kaipiaisen kommentit.

Aiemmin aiheesta: Useita koululuokkia karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi Joensuussa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi