Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Maakunta TILAAJILLE

Yhä useampi koululainen käyttää pyöräilykypärää ja heijastinta - parantamisen varaa silti on, erityisesti yläkouluikäisten keskuudessa

  • Helen Hyttinen
  • Juha Inkinen
Kypäriä ja heijastimia näkyy vaihtelevissa määrin Joensuun koululaisten keskuudessa. Moni kuitenkin taittaa koulumatkaansa joko pyörän selässä tai kävellen, mikä vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin. Kypäriä ja heijastimia näkyy vaihtelevissa määrin Joensuun koululaisten keskuudessa. Moni kuitenkin taittaa koulumatkaansa joko pyörän selässä tai kävellen, mikä vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin.

Kyselytutkimus: Itä-Suomessa yhä useampi taittoi koulumatkansa kävellen tai pyöräillen.

Koulumatkojen liikenneturvallisuus toteutuu eri-ikäisten oppilaiden kesken vaihtelevasti. Pohjois-Savon ely-keskus ja Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon kunnat toteuttivat yhteistyönä kyselytutkimuksen, jolla selvitettiin koulumatkaliikkumista. Tarkastelujakso sijoittui vuosiin 2014-2020. Kyselyyn vastasi noin 6 300 peruskoulun kolmas-, kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista, joilta kysyttiin koulumatkojen kulkutapaa, koulumatkan koettua turvallisuutta ja heijastimen sekä pyöräilykypärän käyttöä.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä