Maanantai, 18.1.2021 
Laura
Maakunta TILAAJILLE

Päivähoitopaikoista on Joensuussa kova pula, hoitopaikkaa tarvitsevat lapset sijoitetaan ensi vuoden alusta väliaikaisiin lisäryhmiin: "Kevät tulee olemaan vaikea"

  • Saija Kauhanen
  • Kimmo Kirves
Päivähoitopaikoista on pulaa erityisesti Karhunmäen alueella. Karhunmäen molemmat Touhula-päiväkodit ovat täynnä. Vanhemmat kyselevät jo paikkoja ensi syksylle. Päivähoitopaikoista on pulaa erityisesti Karhunmäen alueella. Karhunmäen molemmat Touhula-päiväkodit ovat täynnä. Vanhemmat kyselevät jo paikkoja ensi syksylle.

Perhepäivähoitopaikkojen määrä on vähentynyt Joensuussa noin 50:llä tänä vuonna. Varhaiskasvatusta koskevat lakimuutokset taas ovat "syöneet" päiväkodeista laskennallisesti lähes 200 hoitopaikkaa.

Joensuun Niittylahdessa asuva Lotta Sundelin, 39, lähetti lapsensa päivähoitopaikkahakemuksen Joensuun kaupungille jo elokuussa. Hakuaika täyttää laissa määritellyn neljän kuukauden varoajan. Tarkoitus on, että joulukuussa 11 kuukauden ikään tuleva lapsi aloittaisi "päivähoitoharjoittelun" äidin tukemana joulukuun puolivälissä ja siirtyisi kokopäivähoitoon tammikuussa. Sundelin toivoo hoitopaikan järjestyvän Niittylahti-Reijola-alueelta ja mielellään perhepäivähoidosta.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä