Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Avi: Kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet kielletty Joensuussa, Lieksassa ja Kontiolahdella viikon ajaksi

  • Anni Rodriguez, Hannu Kauhanen
  • Mikko Makkonen
Kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet on kielletty itsenäisyyspäivään saakka. Arkistokuva Kiekko-Poikien otelusta syyskuulta. Kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet on kielletty itsenäisyyspäivään saakka. Arkistokuva Kiekko-Poikien otelusta syyskuulta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden alueella.

Kielto on voimassa 29.11.–6.12. Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

– Päätös perustuu yhteistyöryhmän torstaina tekemään linjaukseen, tosin Lieksa liitettiin siihen mukaan vasta sen jälkeen. Koronan kiihtymistilanne on Joensuun ympäristössä ja Lieksassa suuri, aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen kertoo Karjalaiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyseinen avin Covid-työryhmä kokoontuu aina torstaisin. Seuraavan kerran tietoa mahdollisista muutoksista voi tulla siis ensi torstaina tai sen jälkeen.

– Todennäköisesti muutoksia ei tule ainakaan sitä ennen. Siun soten halllitus voi tietysti tehdä toimialuettaan koskevia päätöksiä itse, mutta aikataulusyistä avi teki nyt tämän päätöksen, Kuronen sanoo.

Aluehallintovirasto kertoo arvioineensa päätösten vaikutukset yhteiskuntaan, talouteen, elinkeinoelämään ja perusoikeuksien toteutumiseen.

Kuronen kehottaa kaikkia suhtautumaan tilanteeseen vakavasti, oli oma paikkakunta missä koronavaiheessa tahansa.

– Tämä voi jatkua pitkälle ensi vuoteen. Pyrkimys on, ettei valmiuslakiia tarvitse ottaa käyttöön, mutta onhan sekin mahdollista. Yleisiä ohjeita tulee kaikkien nyt noudattaa, asui missä tahansa, Kuronen painottaa.

Joensuussa ja Lieksassa on viime päivinä todettu useampia koronavirustartuntoja. Kontiolahdella puolestaan järjestetään tulevana viikonloppuna ampumahiihdon maailmancup-kilpailut. Kilpailujärjestäjä päätti jo torstai-iltana Siun soten suosituksesta, että yleisöä ei päästetä kilpailuun. Aluehallintoviraston nyt antama kielto ei kiellä kilpailujen järjestämistä, sillä kyseessä ei ole enää yleisötilaisuus.

Päivitetty klo 15.10: Lisätty Marja Kurosen kommentit.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi