Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Siun sote: Sunnuntaina varmistui kahdeksan uutta koronatartunta, joista suurin osa Lieksan alueella – altistumispaikkojen lista päivitetty

  • Aaro Virolainen

Sunnuntaina maakunnassa varmistui kahdeksan uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Lieksan alueella, kertoo Siun sote tiedotteessaan.

Osa uusista tartunnoista on todettu jo karanteenissa olleilla, eikä joukkoaltistumisia koronatartunnoille ole Siun soten mukaan tullut. 

Kaikkia mahdollisesti altistuneita ei ole voitu selvittää. 

Tämän vuoksi Siun sote kokoaa verkkosivuilleen listaa altistumispaikoista. Näet listan tästä linkistä.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti. Altistumispaikat ovat nettilistalla kymmenen vuorokautta.

– Näissä paikoissa kyseisenä ajanjaksona olleiden tulee seurata oireita ja välttää turhaa liikkumista muun muassa riskiryhmään kuuluvien luona, Siun sote toteaa tiedotteessaan.

Lieksan kaupunki seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä. THL:n rekisteriin on toistaiseksi merkitty viisi tartuntaa Lieksassa kuluvalla viikolla. Määrä on kasvanut siitä. 

Lieksan valmiusryhmä kokoontuu huomenna maanantaina, jolloin se tiedottaa mahdollisista uusista toimenpiteistä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt sisällä ja ulkona järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet Joensuussa, Lieksassa ja Kontiolahdella 29.11. – 6.12.2020.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi