Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Maakunta

Lieksa tiukentaa koronarajoituksiaan tiistaina - tilanne huolestuttavampi kuin alueen aikaisemmassa tartuntapiikissä

  • Jentta Ilanmaa
  • Jarno Artika

Lieksassa otetaan käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi joulukuun alusta lähtien, tiedottaa Lieksan kaupunki.

Osa toimipaikoista ja toiminnoista suljetaan kokonaan, osassa toimintaa jatketaan sovelletuilla toimenpiteillä. Rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 1.-8.12.

Suljettavat toimipisteet ja toiminnot ovat: liikuntakeskus Liehu ja uimahalli, jäähalli Lieksa-areena, koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta, Kulttuurikeskuksen Brahe-Sali, kansalaisopiston ja kohtaamispaikan toiminta. Myös työllisyyspalvelujen Vauhdittamo suljetaan yleisölle avoimelta toiminnalta, mutta ryhmätoiminta sekä toiminta ajanvarauksella jatkuvat pienryhmissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mukautettuja toimintoja kaupunki ottaa käyttöön seuraavasti: Kaupunginkirjaston pikalainauspalvelu, varattujen kirjojen lainaaminen sekä palautuspalvelu, on käytössä, mutta kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan. Lehtisali ja ryhmätilat suljetaan.

Myös kirjastoauto toimii pikapalveluperiaatteella, ja lainauksen osalta pyritään ennakkovarauksiin. Autossa kerrallaan voi asioida enintään neljä asiakasta, mutta rajoitus ei koske varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmiä.

Kaupungintalolla voi asioida vain ajanvarauksen kautta.

Pielisen Museo jatkaa toimintaa rajoitusten mukaisesti.

Toisen asteen kouluihin astuu tiistaista alkaen voimaan maskisuositus.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen toiminta jatkuu normaalisti, mutta toimipaikoissa on voimassa vierailukielto, eli ulkopuolisten ihmisten vierailut eivät ole toimipaikoissa sallittuja.

Nuorisokahvila Nuokkari jatkaa toimintaa rajoitusten mukaisesti.

Ikäihmisten luona vierailevien toivotaan ilmoittavan vierailuistaan etukäteen, että tapaamiset saadaan järjestettyä mahdollisimman turvallisesti.

Yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoitus on Lieksassa voimassa 6.12. saakka.

Rajoitus kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä henkilöä.

Valmiusryhmä esittää myös vahvan toiveen, että ihmiset välttäisivät kaikkea sellaista liikkumista ja matkustamista, mikä ei ole aivan välttämätöntä.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen perustelee tiukennuksia lisääntyneillä koronatartunnoilla ja useilla tartuntaketjuilla.

- Tilannekuva näyttää muodostuvan huolestuttavammaksi verrattuna aikaisemmin syksyllä Lieksassa olleeseen koronaryppääseen, ja siksi nyt halutaan tehdä toimenpiteitä mieluummin hieman etuottoisesti kuin jälkijunassa.

- Aikaisemmin meillä oli selkeästi yksi, vaikkakin isompi, rypäs, jossa altistuneet pystyttiin helposti jäljittämään ja tartuntaketjut nopeasti katkaisemaan. Nyt puolestaan on todennäköisesti kyse useammasta ketjusta, joita osin vielä selvitellään, ja siksi valmiusryhmässä tultiin siihen tulokseen, että toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi, Määttänen tarkentaa tilannetta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi