Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Avi: Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet kielletty koko Itä-Suomessa - Joensuun, Kontiolahden ja Lieksan tiukempi rajoitus jatkuu

  • Anni Rodriguez
  • Kimmo Kirves
Koronan yleisörajoitukset iskevät moneen paikkaan. Muun muassa Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup-kilpailut käydään tyhjien katsomoiden edessä. Koronan yleisörajoitukset iskevät moneen paikkaan. Muun muassa Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup-kilpailut käydään tyhjien katsomoiden edessä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 50 henkilöä. Tämän edellytyksenä on, että niissä voidaan varmistaa turvallisuus noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita.

Rajoitus tulee voimaan 2.12. ja on voimassa 1.1.2021 saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rajoitus ei koske Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden kuntia ajalla 2.12.-6.12. Näiden kuntien alueilla on voimassa tiukempi määräys, joka kieltää yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja julkiset kokoukset.

Aluehallintovirastot noudattavat THL:n antamaa suositusta, jonka mukaan epidemian perustasolla tulee sallia korkeintaan 50 henkilön kokoontuminen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ulko- ja sisätiloissa.

Aluehallintovirasto seuraa koronavirustilannetta tarkasti ja rajoituksia tarkastellaan jatkuvasti.

Päivitety klo 14.47: Avi kieltää yleisötilaisuudet ja kokoukset, ei kokoontumisia kuten jutun otsikossa aiemmin luki.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi