Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Seurakuntien toiminta keskeytetään jumalanpalveluksia lukuun ottamatta - osallistua voi korkeintaan 50 henkilöä

  • Jentta Ilanmaa
  • Juha Inkinen
Jumalanpalvelukset lähetetään myös suoratoistona, jotta niihin voi osallistua myös etänä. Jumalanpalvelukset lähetetään myös suoratoistona, jotta niihin voi osallistua myös etänä.

Kuopion hiippakunnan seurakuntien toiminta keskeytetään jumalanpalveluksia lukuun ottamatta 1.1.2021 saakka, ohjeistaa piispa Jari Jolkkonen.

Ohjeistuksen taustalla on Itä-Suomen aluehallintoviraston tiistaina antama määräys, joka sallii vain alle 50 hengen yleisötilaisuudet.

- Seurakuntien lakisääteiset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset tulee kuitenkin toteuttaa kaikissa tilanteissa. Niihin voi kuitenkin osallistua korkeintaan 50 henkilöä. Luku sisältää myös toimituksessa palvelevat, piispa ohjeistaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista.

Seurakuntien jumalanpalvelukset tullaan lähettämään myös suoratoistona, jotta seurakuntalaiset voivat osallistua niihin etäyhteyksin.

- Hautajaiset pyritään toimittamaan kaikissa tilanteissa, mutta muiden kirkollisten toimitusten osalta voidaan sopia myös toimitusten siirtämisestä yli vuodenvaihteen, piispa toteaa.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupunkien ja kuntien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti.

Joensuun seurakunnissa sekä Lieksan ja Kontiolahden seurakunnissa jumalanpalveluksiin ja toimituksiin voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä ajalla 6.12. saakka.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi