Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Maakunta

Kolmessa ravintolassa Joensuun keskustassa saattoi altistua viime viikonloppuna koronavirukselle - kokonaisuutena koronatilanne Pohjois-Karjalassa vaikuttaisi olevan rauhoittumassa

  • Anni Rodriguez, Jani Leinonen
  • Marko Puumalainen
Joensuussa koronatestejä tehdään muun muassa raviradan lähistöllä sijaitsevalla parkkipaikalla. Joensuussa koronatestejä tehdään muun muassa raviradan lähistöllä sijaitsevalla parkkipaikalla.

Joensuussa marraskuussa kiihtynyt koronatilanne on osoittamassa rauhoittumisen merkkejä. THL:n tartuntatautirekisteriin on kirjattu tällä viikolla viisi koronatartuntaa Siun soten toimialueelta eli Pohjois-Karjalasta ja Heinävedeltä.

Kahden edellisen viikon tartuntamäärät olivat Siun soten aluella koko korona-ajan suurimmat: molemmilla viikoilla tartuntoja kirjattiin 53 kappaletta, kun edellinen viikon ennätyslukema oli 27 kappaletta reilun kahden kuukauden takaa.

Joensuuhun painottunut, korkeakoulun ryhmäliikuntatunteihin liittynyt tartuntarypäs alkaa vedellä viimeisiään. Rypäs alkoi paljastua noin kaksi viikkoa sitten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Nyt on ollut pikkuisen rauhallisempaa, ja tämä yksi rypäs on rauhoittumassa, sanoo Siun soten toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

Uusia tartuntoja on todettu lähinnä jo karanteenissa olleilla henkilöillä, joten virus ei ole enää heistä levinnyt.

Lue myös: Koko Pohjois-Karjala ja Heinävesi nyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa - yhtenäiset suositukset voimassa 4. tammikuuta saakka

Siun sote: Pohjois-Karjalassa on tämän viikon aikana todettu 16 koronatartuntaa - "Uusia tartuntoja varmistuu päivittäin"

Suuri osa ryppääseen liittyvien altistumisten vuoksi asetetuista karanteeneista on jo päättynyt. Kun marraskuun loppupuolella karanteenissa oli pahimmillaan noin 700 ihmistä Siun soten alueella, eilen keskiviikkona luku oli enää 170.

Pääosin viime viikkoina Siun soten alueella todetut tartunnat ovat liittyneet samaan ketjuun. Yksittäisiä erillisiä tartuntoja kuitenkin on jatkuvasti siellä täällä. Nämä liittyvät Kaipiaisen mukaan yleensä matkailuun pahemmilla riskialueilla ja perhepiireihin.

– Joku on käynyt joko muualla tai sitten on käynyt kylässä täällä ja liittynyt perhepiiriin, Kaipiainen kuvaa.

Siun sote on edelleen saanut jäljitettyä tartuntojen lähteet hyvin.

Siun sote ei ole vielä tällä viikolla tiedottanut Pohjois-Karjalan koronatilanteesta. Koronaa on kuitenkin todettu ainakin Nurmeksessa, jossa Pielispakari ajaa toimintansa hetkeksi alas yrityksen työntekijän koronatartunnan vuoksi. Lue lisää täältä.

Siun soten toimialueella ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti oli keskiviikkona 64,7, mikä on koko itäisen Suomen korkein. Koko Suomen vastaava lukema on kuitenkin huomattavasti suurempi, 101,4.

Siun sote pitää verkkosivuillaan listaa julkisista paikoista, joissa on voinut mahdollisesti altistua koronalle edellisen kymmenen päivän aikana. Eilen päivitetyllä listalla on viisi paikkaa Joensuusta, yksi Enosta ja kolme ajankohtaa Lieksasta kahdesta eri paikasta.

Joensuu

La 28.11. klo 16–17 Ravintola Torero

La 28.11. klo 17–18 Suvannon Santra

La 28.11. klo 18.30–20 Viihdekeskus Cosmic

La 28.11. klo 21.30–22 Hutikan baari/Eno 

ma 23.11. Ravintola Metla klo 13–13.30

su 22.11. Ravintola La Dolce Vita klo 14

Lieksa

to 26.11. Pub Icella 9–11

ti 24.‒ke 25.11. Pub Icella klo 9–14

su 22.11. Lobos pizzeria klo 11–21

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan kymmenen vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Päivitetty 4.12. klo 6.38: Lisätty linkit uudempiin uutisiin, joissa tietoa koronavirustilanteesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi