Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Maakunta

Koko Pohjois-Karjala ja Heinävesi nyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa - yhtenäiset suositukset voimassa 4. tammikuuta saakka

  • Jentta Ilanmaa
  • Mikko Makkonen
Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisten tilojen lisäksi nyt myös työpaikoilla. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi julkisten tilojen lisäksi nyt myös työpaikoilla.

Koko Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alue on koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, tiedotettiin Siun sotesta torstai-iltana.

- Huonontuneen tilanteen takia yhtenäiset suositukset kasvomaskien käytöstä, julkisista ja yksityisistä kokoontumisista, matkustamisesta sekä harrastustoiminnasta astuvat näin ollen voimaan välittömästi torstaina 3.12. ja ovat voimassa 4.1.2021 saakka, Siun sote tiedottaa.

Siun soten mukaan tartunnat alueella on toistaiseksi pystytty jäljittämään hyvin ja altistuneet on onnistuttu tavoittamaan. Huolestuttavia ilmiöitä ovat sen sijaan uusien tartuntojen ilmeneminen joka puolella maakuntaa sekä yli 60-vuotiaiden saamien tartuntojen määrän kasvu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tartunnat eivät enää keskity vain tietyille alueille tai samaan ryppääseen, vaan tartunnat ovat lähtöisin useista eri lähteistä ja niitä tulee ilmi joka puolelta maakuntaa, myös pienemmissä kunnissa. Riski sille, että tartunnat lähtevät leviämään väestössä kasvaa koko ajan, perustelee laajennettuja suosituksia toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Siun soten alueellinen Covid-19-tilannekuvatyöryhmä antoi torstaina seuraavat suositukset koko Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueelle:

Yleisötilaisuudet on rajattava 20 henkilöön, ja alueellisesti suositellaan myös yksityistilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen, että turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia noudatetaan.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäliikunta on edelleen keskeytyksissä ja korkeakouluissa jatketaan etäopetusta aina kun se on mahdollista.

Yleinen etätyösuositus on alueella voimassa, ja kotimaan sekä ulkomaan matkailua on vältettävä.

- Jokainen voi omalla toiminnallaan estää viruksen leviämistä. Oman ja toisten terveyden takia annetut suositukset on syytä ottaa tosissaan. Muistutan myös koronatestiin hakeutumisesta mahdollisimman pian oireiden alettua, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen toteaa.

Alueelliset suositukset ja rajoituksen on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi