Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Siun sote tiedottaa koulualtistumisista Joensuussa ja Ilomantsissa - Joensuun tartunnan alkuperäksi epäillään tässä vaiheessa Kuopion Matkus-kauppakeskusta

  • Helen Hyttinen

Joensuun Lyseon peruskoulun oppilaita ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia, tiedottaa Siun sote.

Koronavirustartunta koulussa varmistui tänään 12. tammikuuta. Tartunnan alkuperäksi epäillään kauppakeskus Matkusta Kuopiossa, jossa Kuopion kaupunki on tiedottanut mahdollisesta joukkoaltistumisesta koronavirukselle 2.-10.1.2021 välillä.

Karanteeniin asetettuja henkilöitä on Joensuusta yhteensä noin 60 ja Siun sote on ollut heihin suoraan yhteydessä. Oppilaitos on tiedottanut koulutyön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiistaina iltapäivällä myös Ilomantsissa varmistui koulualtistuminen, jonka selvittäminen on vielä kesken. Altistuneita kartoitetaan paraikaa ja heidät pyritään tavoittamaan tiistai-illan aikana. Siun sotelta luvataan tiedottaa asiasta tarkemmin huomenna keskiviikkona 13.1. kello 12 mennessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositustaan viime perjantaina, ja kasvomaskin käyttöä suositellaan jatkossa kaikille yli 12-vuotiaille. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla maskin käyttöä suositellaan peruskouluissa kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.

Pohjois-Karjala on epidemian kiihtymisvaiheessa, joten maskisuositus laajenee myös täällä, tiedotteessa muistutetaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi