Lauantai, 27.2.2021 
Torsti
Maakunta

Poliisi ei epäile rikosta Liperin Myllyn kesäkuisessa tulipalossa - esitutkinta päätetty

  • Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Liperin Myllyn tulipalosta aiheutui miljoonien eurojen suuruinen vahinko. Liperin Myllyn tulipalosta aiheutui miljoonien eurojen suuruinen vahinko.

Poliisi on saanut valmiiksi Liperin Myllyn tulipalon esitutkinnan. Tapauksessa ei epäillä rikosta, kertoo tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen.

Liperin Mylly tuhoutui täysin 5. kesäkuuta 2020 yöllä tapahtuneessa tulipalossa. Tulipalosta tuli ilmoitus hätäkeskukseen kello 1.54.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tulipalo oli jo täyden palon vaiheessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi on suorittanut kesästä lähtien palonsyyn tutkintaa syttymissyyn selvittämiseksi. Tutkintaa on tehty yhteistyössä vakuutusyhtiön kanssa.

- Saadun selvityksen perusteella on pääteltävissä, että hyvin todennäköisesti tulipalo on saanut alkunsa myllyn leselingon laakerin korkeasta lämpötilasta. Selkeää laakerivikaa tutkinnassa ei ole kuitenkaan todettu, tiedottaa Simo Hämäläinen.

Palonsyyn tutkinnassa ei ole Hämäläisen mukaan tullut ilmi mitään sellaista, jonka perusteella olisi syytä epäillä rikosta.

Lisää aiheesta: Liperin myllyalue herää uuteen loistoon - yli kahden hehtaarin alueelle suunnitteilla pienkerrostaloja, ruukkien kaltainen matkailubrändi ja yritystoimintaa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi