Tiistai, 2.3.2021 
Virve, Fanni, Virva
Maakunta

Pohjois-Karjalan koronaepidemian tilanne ennallaan - suositus- ja rajoitustoimenpiteet pidetään voimassa

  • Helen Hyttinen
  • Mikko Makkonen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemiassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, kerrotaan Siun sotelta. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 21.1. tarkastelemaan epidemian tilannetta.

Alueen tartuntamäärät ja niiden ilmaantuvuus sekä positiivisten näytteiden osuus kaikista koronatesteistä täyttävät edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit. Siksi suositus- ja rajoitustoimenpiteet pidetään voimassa toistaiseksi.

Riski uusien, tarttuvampien virusmuunnosten leviämiselle on otettava koko maassa huomioon. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL on päivittänyt tämän takia sekä valtakunnallista maskisuositustaan että suosituksia turvaväleistä. Maskien käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille, ja suositeltu turvaväli on kaksi metriä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aluehallintovirasto on jatkanut yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa 22.2. saakka. Pohjois-Karjalassa suositellaan lisäksi kaikkien muidenkin tilaisuuksien rajaamista korkeintaan 20 henkeen turvaväleistä ja hygieniaohjeista huolehtien.

Viikolla 2 Pohjois-Karjalassa todettiin yhteensä 27 uutta koronavirustartuntaa. Reilu 40 prosenttia tartunnoista oli saatu lähipiiristä. Laajempiin altistumisiin johtaneiden tartuntojen määrä on kuitenkin ollut jälleen kasvussa lomakauden jälkeen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi