Tulosta tämä sivu
Maakunta

Pohjois-Karjalassa on todettu jo useiden viikkojen ajan keskimäärin noin neljä koronatartuntaa päivässä

Pohjois-Karjalan koronatilanne on pysynyt tasaisena jo kuukausien ajan. Joulukuun alusta lähtien Pohjois-Karjalassa on kirjattu viikossa 12-36 koronatartuntaa. Päivässä on siis todettu keskimäärin vajaat neljä koronatartuntaa.

Lue lisää: Joensuun yhteiskoulun lukion, Jukolan päiväkodin ja Ilomantsin peruskoulun korona-altistumisista ei ole ilmennyt uusia tartuntoja - noin 230 ihmistä karanteenissa Pohjois-Karjalassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan Pohjois-Karjalassa todettiin viime viikolla 24 ja sitä edellisellä viikolla 27 koronatartuntaa. Taulukoinnissa on viivettä, joten viime viikon lukuun voi tulla vielä pieniä lisäyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime viikon tartunnoista Joensuuhun on kirjattu 19, joten muissa kunnissa on ollut korkeintaan yksittäisiä tapauksia. Toissa viikon tartunnoista Joensuussa oli 12 ja Ilomantsissa 10.

Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä määritteli viime viikolla, että Pohjois-Karjala on toistaiseksi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Ryhmä kokoontuu aina torstaisin.

Kahden edellisen viikon aikana Pohjois-Karjalassa on löytynyt THL:n koronakartan tämänpäiväisten tietojen mukaan 50 tartuntaa. Kahden edellisen viikon vastaava lukema oli 51.

Pohjois-Karjalassa sataatuhatta asukasta kohti laskettu ilmaantuvuusluku kahden edellisen viikon ajalta on 30,5. Luku on Suomen sairaanhoitopiireistä keskitasoa. Koko Suomen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 70,9.

Koko epidemian aikana eli viime maaliskuusta alkaen Pohjois-Karjalassa on todettu 465 koronatartuntaa, joista Joensuussa 271. Lieksaan tartunnoista on kirjattu 54 ja Kiteelle 41.

Polvijärvellä, Rääkkylässä ja Heinävedellä tartuntoja on todettu alle viisi, joten niiden tarkka tartuntamäärä ei näy lainkaan THL:n kuntakohtaisessa listauksessa.

Aiemmin aiheesta: 

Siun sote: Keskussairaalan yhteispäivystyksessä voinut altistua koronavirukselle

Useita laajoja joukkoaltistumisia koronavirukselle paljastui Joensuussa ja Ilomantsissa - useita satoja karanteeniin

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi