Sunnuntai, 11.4.2021 
Minea, Verna
Maakunta

Sohjo yllätti moottorikelkkailijat eri puolilla Pohjois-Karjalaa - "Tampattujen kelkkareittien ulkopuolelle jäille ei ole nyt mitään asiaa"

  • Juho Lintula
  • Sirpa Suomalainen
Järvien jäät voivat tällä hetkellä olla monin paikoin erittäin petollisia. Arkistokuva. Järvien jäät voivat tällä hetkellä olla monin paikoin erittäin petollisia. Arkistokuva.

Useat moottorikelkkailijat eri puolilla Pohjois-Karjalaa joutuivat keskiviikkona pulaan järvien sohjoisilla jäillä, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

- Meidänkään kelkkamme eivät kulje siellä yhtään sen paremmin. Kaikki ihmiset on saatu onneksi nippanappa haettua jäiltä, mutta kelkkoja emme ole pystyneet hinaamaan pois, päivystävä palomestari Sami Meriläinen kertoi keskiviikkoiltana.

Meriläisen mukaan jäät ovat nyt lauhtuneen sään ja lumisateiden ansioista äärimmäisen petollisia. Rannoilta katsottuna vaaraa ei välttämättä hahmota lainkaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Valkoisen hangen alla on monessa paikkaa sohjoa. Sen alla on sitten vielä vettä jään päällä eli moottorikelkka jää sinne kiinni, hän kuvailee.

- Varsinkaan tampattujen kelkkareittien ulkopuolelle jäille ei ole nyt moottorikelkoilla mitään asiaa. Muutenkin jäillä tulee olla tarkkana, sillä tammi-helmikuun kovista pakkasista huolimatta ne voivat paikoin olla petollisia, Meriläinen painottaa.

Päivystävä palomestari muistuttaa myös pelastuslaitoksen rajallisista resursseista.

- Moottorikelkkailijan hakeminen jäältä on yleensä useamman tunnin keikka, sillä monet heistä voivat olla kaukana rannasta. Samaan aikaan pelastuslaitoksen toimintavalmiutta voitaisiin kuitenkin tarvita esimerkiksi liikenneonnettomuustehtävillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi