Torstai, 15.4.2021 
Linda, Tuomi
Maakunta

Siun soten alueella tällä viikolla vain neljä tartuntaa - THL:n isot luvut johtuivat viiveestä

  • Hannu Kauhanen
  • Vesa Moilanen / Lehtikuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastot kertoivat keskiviikkona, että Siun soten alueella olisi todettu 20 koronatartuntaa, joista Joensuussa 14 ja Kontiolahdella 5. Näin ei kuitenkaan ole.

- Meillä tämän viikon aikana on keskiviikkoaamuun mennessä todettu neljä tartuntaa, joista kaksi ulkopaikkakuntalaisilla, Siun soten viestintäpäällikkö Susanna Prokkola kertoo.

THL:n ilmoittamat luvut ovat tulleet taruntatautirekisteriin viiveellä. Tartuntojen tilastointipävät ovat olleet välillä 18.-27. helmikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Meiltä tiedot menevät tartuntatautirekisteriin hyvin nopeasti, yleensä 1-2 päivän viiveellä. Todennäköisesti nuo THL:n ilmoittamat tartunnat ovat tulleet muualla Suomessa asuville mutta Joensuussa ja Kontiolahdella kirjoilla oleville ihmisille, Prokkola jatkaa.

Eli tartunnan sijaintipaikka määräytyy sen perusteella, missä ihminen on kirjoilla.

- Voi olla, että viive johtuu siitä, että Etelä-Suomessa tapauksia on niin paljon, Prokkola arvioi.

Koronakartan tiedot on julkaistu myös THL:n tilastokuutioissa, joissa voi tarkastella tietoja viikkotasolla alueittain ja ikäryhmittäin.

Linkki koronakartan tulostaulukoihin löytyy THL:n verkkosivuilta osoitteesta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/karttasovellus-koronatapauksista.

Juttua päivitetty 16.55: täsmennystä lukuihin

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi