Torstai, 15.4.2021 
Linda, Tuomi
Maakunta

Pohjois-Karjalan koronaepidemiatilanne pysyy toistaiseksi ennallaan, vaikka talvilomaviikko herättää huolta – Siun sote julkaisi kaksi uutta altistumispaikkaa

  • Helen Hyttinen
  • Juha Inkinen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä päätyi 4.3.2021 pitämään Joensuun työssäkäyntialueen eli Joensuun, Kontiolahden ja Liperin epidemian kiihtymisvaiheessa ja muun maakunnan perustasolla. Koko alueella voimassa olevat kiihtymisvaiheen suositukset pidetään toistaiseksi ennallaan, tiedotteessa kerrotaan.

Valtakunnallinen epidemiatilanne on erittäin huolestuttava, vaikka maakunnassa tilanne on pysynyt hallinnassa. Siksi työryhmä painottaa, että nyt on erityisen tärkeää pitää suosituksista kiinni ja välttää lähikontakteja toisten ihmisten kanssa.

– Hiihtoloma ja muuntovirukset ovat meille todellinen riski, jos ihmiset liikkuvat alueille, joilla tilanne on huonompi kuin meillä ja kohtaavat ihmisiä eri puolilta Suomea, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Muuntovirukset leviävät Suomessa, ja valtakunnallinen tilanne on pahentunut hyvin nopeasti. Omassa maakunnassa on monipuolisia vaihtoehtoja viettää hiihtolomaa. Kaikkea matkustamista olisi syytä välttää ja minimoida kohtaamiset toisten ihmisten kanssa, painottaa Kaipiainen. 

Itä-Suomen Aluehallintoviraston pyynnöstä työryhmä otti kantaa myös siihen, onko välttämätöntä sulkea perusopetuksen 7–9 luokkien opetustilat maakunnan kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla. Työryhmän arvion mukaan sulkeminen ei ole välttämätöntä, sillä alueella ei ole ollut kouluihin liittyviä tartuntaketjuja. Vaikka alueen kouluissa on ollut altistumistilanteita, ovat tartunnat ja altistuneet saatu nopeasti jäljitettyä ja tartuntaketjut katkaistua.

Siun sote on lisännyt altistumispaikkojen listaukseensa kaksi uutta paikkaa, jotka ovat tässä:

pe 26.2. klo 14–15 Carelicum Pohjois-Karjalan museo

to 25.2. S-market Lehmo. Illalla, tarkempi kellonaika ei tiedossa.

Aiempi uutinen ja laajempi lista viime viikkojen altistumispaikoista: Siun soten alueella kaksi uutta koronaviruksen altistumispaikkaa (1.3.)

Juttua muokattu 4.3.2021 kello 21.30: Otsikkoon ja tekstiin päivitetty tieto uusista altistumispaikoista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi