play

550 nuorelle kesätöitä Joensuussa

Karjalainen


Joensuun kaupunki järjestää ensi kesäksi kesätöitä noin 550 nuorelle. Kaupunki käyttää kesätyöllistämiseen reilut puoli miljoonaa euroa.
Kesätöiden haku alkaa 13. helmikuuta. Kesätyöntekijöiksi valitaan vähintään peruskoulun 9. luokan suorittaneita 16–23-vuotiaita joensuulaisia koululaisia ja opiskelijoita. Myös ulkomaalainen nuori voi saada kesätyöpaikan, jos asuinkunta on Joensuu ja työlupa-asiat ovat kunnossa.
Kaupungin kesätyöpaikat ovat kuukauden mittaisia. Ensimmäiset aloittavat toukokuun alussa ja viimeiset lopettavat kesätyönsä syyskuun päättyessä.
Kuukauden kestävästä kesätyöstä maksetaan palkkaa peruskoululaisille ja lukiolaisille 750 euroa. Ammattikouluissa ja -opistoissa opiskelevat saavat 800–850 euroa. Ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa opiskelevien palkka on 900–1·000 euron kuukaudessa työn vastuullisuuden mukaan.
Kaupungin omissa virastoissa kesätyöpaikan saa 400–450 nuorta. Lisäksi kaupunki myöntää pienyrityksille ja yhdistyksille kesätyöpaikkatukea sadan nuoren kesätyöllistämiseen. Tukea saa, kun yritys palkkaa itse etsimänsä ja valitsemansa joensuulaisnuoren vähintään kuukauden mittaiseen työsuhteeseen. Yritystuki on yhtä nuorta kohti 300 euroa kuukaudessa.
Kesätyöllistämisen tavoite on antaa nuorille mahdolluus tutustua työelämään ja harjoitella sitä.