Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Maakunta

Maakunnan journalistipalkinto Karjalaisen Suonna Konoselle

  • Karjalainen
Karjalaisen kulttuuritoimittaja sai tämänvuotisen Pohjois-Karjalan journalistipalkinnon. Karjalaisen kulttuuritoimittaja sai tämänvuotisen Pohjois-Karjalan journalistipalkinnon.
Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinto myönnettiin tänä vuonna Karjalaisen kulttuuritoimittaja Suonna Konoselle.

Palkintoraati perustelee valintaansa Konosen monipuolisuudella, laaja-alaisella kulttuurin tuntemuksella sekä osallistumisella kolumneissaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kononen on raadin mukaan sivistynyt ja sujuvakynäinen kirjoittaja, joka paneutuu aiheeseensa huolella ja välittää lukijoilleen elävän ja todentuntuisen kuvan haastateltavistaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

42-vuotias Kononen otti palkinnon vastaan nöyrin mielin. Hän arvostaa palkinnossa erityisesti sitä, että se osoittaa kulttuuriasioiden seuraamisella sekä kantaaottavien artikkeleiden kirjoittamisella olevan merkitystä.

-  Sanomalehti ei saa olla pelkkiä automarketteja, sotilasesikuntia, erätulia ja valtuustosaleja. Lehdessä pitää olla myös antikvariaatin tuoksahdus. Minulle kulttuuriosasto on lehden sielu ja tietääkseni aika monelle muullekin.

Kononen aloitti Karjalaisessa vuonna 1998 määräaikaisena uutistoimittajana, ja vuonna 1999 hänet vakinaistettiin kulttuuritoimittajaksi. Karjalaista ennen hän ehti työskennellä Savon Sanomissa, Koillis-Savossa, Viikko-Savossa, Lappeenrantalaisessa sekä Etelä-Saimaassa.

-  Rakastan työtäni. Vaikka media-alalla on hankaluuksia, yritän muistaa isäni antaman ohjeen, että lukijoille sitä lehteä tehdään. Organisaatiot ja osastojaot ovat toisarvoinen asia, Kononen toteaa.

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen journalistipalkinto myönnetään joka toinen vuosi. Palkintoraadin muodostivat tänä vuonna Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Leila Virnes, yhdistyksen hallituksen jäsen Arto Miettinen, toimittaja Birgit Halkio, poliisipäällikkö Kai Markkula sekä edellisen palkinnon pokannut Karjalan heilin toimittaja Aimo Salonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa