Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Maakunta

Joensuun kaupunki pitää nykyiset koronarajoitukset voimassa - "Suunta on positiivinen ja tästä iso kiitos kaupunkilaisille"

  • Jani Leinonen

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina käsittelemään koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa. Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä on todennut koronatilanteen olevan kiihtymisvaiheessa. Joensuun kaupunki päätti pitää nykyiset rajoitukset ja ohjeet voimassa.

– Koronatilanteemme kaupungissa on pysynyt lähes ennallaan, joten meillä ei ole kaupunkina tarpeen kiristää rajoituksia. Pidämme nykyiset rajoitukset ja linjaukset voimassa sekä seuraamme tilanteen kehittymistä, taustoittaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen tiedotteessa.

– Kaupungin palveluiden avaamisen osalta olemme odottavalla kannalla, jotta nähdään esimerkiksi pääsiäisloman vaikutus koronatilanteeseen. Suunta on positiivinen ja tästä iso kiitos kaupunkilaisille. Suunnittelemme myös parhaillaan kaupungin palveluiden järjestelyjä kesän ajalle ja näistä tiedotetaan mahdollisimman pian, jatkaa puolestaan Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

Kaupungin palveluissa voimassa olevista rajoituksista on tietoa täällä. Lisätietoa alueellisista suosituksista on nähtävissä täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi