Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Maakunta

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla - vappua suositellaan viettämään vain lähipiirin kesken

  • Helen Hyttinen
  • Marjut Söder

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on pysynyt lähes samalla tasolla kuin aiempina viikkoina, ja maakunta on edelleen epidemian perustasolla. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina arvioimaan tilannetta.

Suositukset ja rajoitukset pidetään maakunnassa ennallaan. Aluehallintoviraston uutta päätöstä yleisötilaisuuksien rajoituksista odotetaan tällä viikolla, ja sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut alueita varovaisuuteen rajoitusten purkamisessa. Siun sotelta kehotetaan viettämään vappua virtuaalisesti tai lähipiirin kesken.

Viikolla 16 uusia koronatartuntoja todettiin maakunnassa 13, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 10. Tartuntoja todettiin Lieksassa, Joensuussa, Kontiolahdella ja Nurmeksessa. Laajempia altistumisia harrastuksissa ja koulussa liittyi kolmeen tartunnoista. Viikon 16 tapausten tartunnanlähteistä kolme jäi epäselväksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja oli torstaiaamuun mennessä kirjautunut neljä ja karanteenissa oli yhteensä 95 henkilöä.

Eniten tartuntoja on viime ja tällä viikolla todettu Lieksassa. Lieksan tartunnoista kuusi liittyy samaan ketjuun, jossa epäillään muuntovirusta. Tartuntaketjuun liittyy sekä joukkoaltistumisia että useita mahdollisia altistumispaikkoja.

On tärkeää, että koronatestiin hakeudutaan mahdollisimman nopeasti jos oireita ilmenee, sotelta muistutetaan.

Lieksalaisessa hoivakodissa ei ole maanantaina 26. huhtikuuta todetun tartunnan jälkeen ilmennyt uusia tapauksia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi