Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Maakunta

Oletko yli 65-vuotias tai riskiryhmään kuuluva 16-64-vuotias pohjoiskarjalainen? - käy varaamassa koronarokotus, aikoja tarjolla nyt runsaasti ympäri maakuntaa

  • Jani Leinonen
  • Tuire Haverinen
Koronarokotuksiin on tarjolla nyt aikoja yli 65-vuotiaille ja 16-64-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Koronarokotuksiin on tarjolla nyt aikoja yli 65-vuotiaille ja 16-64-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Pohjois-Karjalassa koronarokotusajat keskiviikosta eteenpäin avautuivat varattaviksi tänään maanantaina kello 8. Aikoja oli puoliltapäivin edelleen varattavissa kaikille rokotuspisteille.

Siun sote viestitti maanantaina puoliltapäivin, että rokotusaikoja on varattavissa runsaasti kaikille rokotuspisteille. Maanantain ja tiistain rokotusajat aukesivat varattaviksi lauantaina.

Määrällisesti eniten rokotusaikoja on tarjolla Joensuun kantakaupungin alueella, mutta myös esimerkiksi Lieksan, Nurmeksen, Liperin, Kiteen ja Kontiolahden Lehmon rokotuspisteillä on kussakin toistasataa aikaa varattavissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotukset jatkuvat tällä viikolla samoissa ryhmissä kuin aiemmin. Rokotusvuorossa oleviin ryhmiin kuuluu Siun soten mukaan vielä reilut 10 000 rokottamatonta henkilöä.

Kaikille rokotusvuorossa oleville ryhmille tarjotaan tällä hetkellä mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.

Rokotusaikoja voivat varata tällä hetkellä seuraavat henkilöt:

- kaikki yli 65-vuotiaat

- 16-64-vuotiaat, jotka kuuluvat sairauden perusteella riskiryhmään 1 tai 2.

Tarkat tiedot riskiryhmistä ja ajanvarauksen yksityiskohdista on luettavissa täällä.

Verkkoajanvaraukseen pääset suoraan klikkaamalla tästä linkistä.

Ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 013 330 2131. Siun sote kuitenkin toivoo, että puhelinajanvarausta käyttäisivät ensisijaisesti he, jotka eivät jostain syystä voi käyttää verkkoajanvarausta.

Riskiryhmät:

*Riskiryhmä 1: Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

**Riskiryhmä 2: Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi