Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Maakunta

Pohjois-Karjalaan voi sataa perjantain vastaisena yönä 20 senttiä lunta - "Liikenteeseen ei kannata mennä kesärenkailla"

  • Jani Leinonen, Timo Riistaniemi
  • Jarno Artika
Toukokuinen lumisade ei ole Pohjois-Karjalassa mitenkään tavatonta, mutta nyt lunta on tulossa jopa parikymmentä senttiä. Kuva toukokuulta 2017. Toukokuinen lumisade ei ole Pohjois-Karjalassa mitenkään tavatonta, mutta nyt lunta on tulossa jopa parikymmentä senttiä. Kuva toukokuulta 2017.

Pohjois-Karjalaan voi sataa torstai-illan ja perjantaiaamun aikana jopa 20 senttiä lunta, ennustaa Forecan meteorologi Markus Mäntykannas. Tiistaina puoliltapäivin julkaistun ennusteen mukaan suurimmat sateet osuvat Pohjois-Karjalaan.

Perjantaiaamuna Pohjois-Karjalassa on syytä varautua erittäin talviseen ja huonoon ajokeliin. 

- Liikenteeseen ei kannata mennä kesärenkailla, Mäntykannas kirjoittaa tuoreessa blogissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennusteen mukaan matalapaine syvenee nopeasti Suomen itäpuolella ja imaisee mukanaan koillisesta hyvin kylmää ilmaa. Perjantain edetessä sade hiljalleen heikkenee.

Myös keskiviikko ja torstai ovat viileitä päiviä, sillä lämpötila nousee korkeimmillaan viiden asteen tienoille. Keskiviikon vastaisena yönä pakkasen ennustetaan kiristyvän jopa yli viiteen asteeseen.

 

Jos ennustetta katsoo pidemmälle, näkee säätilan muutoksen. Ensi viikon tiistaille luvataan 18 asteen, keskiviikolla 20 asteen ja torstaillekin vielä 18 asteen maksimilämpötiloja.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen vaihteluväli on keskiviikkona laaja, 9-21 astetta. Kun yötkin ovat lämpimiä, minimissään +4 astetta, voi jäljellä olevien lumien uskoa lähtevän vinhalla vauhdilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi