Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Maakunta

Juuasta kotoisin oleva Mari Puoskari johtaa Helsingin kaupunginvaltuustoa

  • Karjalainen
Mari Puoskari on kaikkien aikojen nuorin Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Mari Puoskari on kaikkien aikojen nuorin Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Juuasta kotoisin oleva diplomi-insinööri Mari Puoskari on noussut nopeasti kunnallispolitiikan huipulle. Kun hänet vuoden vaihteen jälkeen valittiin Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi hänestä tuli samalla 33-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Mari Puoskari ei kuitenkaan tunnustaudu sellaiseksi cityvihreäksi, jota maakunnan miehet kammoavat, vaikka vihreyttään joutuukin usein kotikonnuilla vieraillessaan selittelemään.

Mari Puoskari on asunut Helsingissä nyt jo toistakymmentä vuotta, silti rakkaimmat tienoot löytyvät edelleen lapsuuden maisemista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Se näkymä Ukko-Kolin huipulta Pieliselle on mun kansallismaisema. Rakas maisema. Maaseutu ei minusta koskaan katoa, ei missään tapauksessa, Mari Puoskari toteaa.

Elokuussa Mari Puoskari synnyttää toisen lapsensa. Se ei estä häntä hoitamasta poliittista tehtäväänsä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

-  Luottamustoimeni hoidan äitiyslomanikin aikana. Vihreissä on totuttu siihen, että vauvoja on kokouksessa mukana, Puoskari sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa