play

Urpo Airaksinen valitti taas päätöksestä

Karjalainen

Viimeisen kahden vuoden aikana kaikkiaan 14 valitusta Kuopion hallinto-oikeuteen joko yksinään tai jonkun toisen henkilön kanssa tehtaillut liperiläinen varavaltuutettu Urpo Airaksinen on aloittanut myös vuoden 2012 valituksella. Hallinto-oikeuden viime perjantaina saapuneeksi kirjaaman kunnallisvalituksen kohteena on tälläkin kertaa Liperin kunta.
Nyt Airaksinen vaatii Kuopion hallinto-oikeutta kumoamaan Liperin kunnanhallituksen marraskuisen päätöksen rikosilmoituksesta, jonka kohteena olivat hän ja hänen ylläpitämänsä verkkojulkaisu Liperin uutiset.
Airaksinen perustelee valitustaan sillä, että kunnanhallitukselle päätösesityksen esitellyt kunnan viranhaltija olisi ollut jäävi. Esittelijän jääviys taas olisi hänen mukaansa syntynyt siitä, että esittelijä on hänestä aiemmin rikosilmoituksen tehneiden Liperin kunnanjohtajan ja hallintojohtajan alainen.
Airaksisen mukaan kunnanjohtajan ja hallintojohtajan alaisena esittelijällä ei "ole ollut oman etunsa takia mahdollisuutta kieltäytyä" esittelemästä päätösesitystä, jonka esimiehet ovat "käskeneet" hänen esitellä.
Lisäksi hän vaatii hallinto-oikeutta toteamaan myös Liperin kunnanhallituksen seitsemän jäsenen menetelleen lakien ja virkavelvollisuuksiensa vastaisesti päättäessään tutkintapyynnöstä.