Tulosta tämä sivu
Maakunta

Harvoin palkittua - liikennesuunnittelu!

Jarmo Tihmala ja Pekka Piiparinen pääsivät kiinnittämään nimillään varustetut messinkilaatat pyörätelineiden päätyihin. Jarmo Tihmala ja Pekka Piiparinen pääsivät kiinnittämään nimillään varustetut messinkilaatat pyörätelineiden päätyihin.
Joensuulaisen liikenneinsinöörin Jarmo Tihmalan, 51, laatima keskustan liikennesuunnitelma on todettu erinomaiseksi. Tihmala kukitettiin perjantaina Vuoden 2013 kaupunkikeskustateko -palkinnon saajana.

Tihmalan ansiosta kävelykeskusta on laajentunut ja kiertoliittymät toimivat erinomaisesti, kiitteli Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Jouni Töyrylä.

Tihmala itse pitää kaupungin parhaana puolena kävelykatua. Ideoita on ammennettu Keski-Euroopasta, jotta Joensuun keskustasta saadaan kaikkien yhteinen tila.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Onneksi ideoitani on otettu positiivisesti vastaan. Tämä palkinto on täydellinen yllätys. Yleensähän meille päin positiivinen palaute on sitä, että ihmiset ovat hiljaa, Tihmala tuumaili.

Toisen palkinnon sai outokumpulaislähtöinen tutkija Pekka Piiparinen, 40, joka on selvittänyt historiallisia rakennuksia. Joensuussa peräti 360 rakennusta ja 320 miljöötä on luokiteltu historiallisesti merkittäviksi.

-  Pekka Piiparinen toteutti laajan työn johdonmukaisesti, helppolukuisesti ja kauniisti, Töyrylä totesi tunnustuksen perusteluissa.

Tilaisuudessa kiinnitettiin palkittujen nimillä varustetut messinkilaatat pyörätelineisiin. Niistä Töyrylä ennusteli palkittujen sukulaisten pyhiinvaelluspaikkaa, Joensuun kauppahallin päätyyn.

Nykyään Helsingissä asuva Piiparinen väittelee vuoden päästä. Töyrylä kuvasi Piiparisen työtä "vihdoin viimein tehdyksi" ja erittäin laadukkaaksi valokuvineen ja kartta-aineistoineen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi