Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Maakunta

Juomavesi keitettävä osassa Tohmajärveä

  • Karjalainen
Juomavesi on keitettävä Tohmajärven Aseman, Murtoin, Vatalan ja Saarion alueilla. Ohjeistus johtuu tämän viikon keskiviikkona Valkealammen vedenottamosta otetusta raakavesinäytteestä, josta löytyi Escherichia coli -bakteereita.

Verkostovedestä ei ole löydetty bakteereja, mutta varotoimena kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävää vettä on keitettävä 5-10 minuuttia. Vedenkeittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on kuivattava huolellisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mahdollisen saastumisen aiheuttajasta ei ole tietoa. Tilanteen kartoittamiseksi otettiin perjantaina lisää näytteitä. Vedenottamon vedenjakelualue on minimoitu ja se kattaa Aseman, Saarion, Murtoin sekä Vatalan alueet.

Vesilaitos on järjestänyt yleisen vedenjakelupisteen osoitteeseen Asemantie 35 a. Vesipiste on käytössä päivisin kello 6-22. Jakelupisteelle on opasteet Asemantieltä. Vettä voi noutaa omiin astioihin.

Asiasta tiedotetaan lisää lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi