Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Kontiolahtelaiset entistä lähempänä Joensuun terveyspalveluita

  • Karjalainen

Joensuun ja Kontiolahden sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alueen valmistelu on edennyt hyvässä hengessä. Tavoite on, että vuoden 2013 alusta alkaen joensuulaiset ja kontiolahtelaiset voivat käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja yli kuntarajojen. Yhteistoiminta mahdollistaa sen, että molemmissa kunnissa olevaa erikoisosaamista voidaan hyödyntää nykyistä tehokkaammin.

Yhteistoiminta-alueen perustamiseksi tehdään raportti, jossa esitetään, kuinka sosiaali- ja terveyspalvelut on käytännössä tarkoitus järjestää. Loppuraportin pitäisi valmistua kesäkuussa.

Valmistelutyötä on tehty käymällä palveluittain läpi toiminnan kustannuksia, yhtäläisyyksiä ja eroja. Joensuun ja Kontiolahden nykyisissä sosiaali- ja terveyspalveluissa on joitain eroja. Nyt etsitään molemmista kunnista parhaita toimintatapoja, jotka on tarkoitus ottaa yhteiseen käyttöön. Eniten selvitettävää on hoito- ja hoivapalvelujen toteuttamisessa. Myös yhteistoiminta-alueen johtaminen, esimiesten ja alaisten suhteet sekä työntekijöiden nimikkeistön yhtenäistäminen vaativat vielä lisäselvityksiä.

Yhteistoiminnan valmistelua jatketaan edelleen palvelukohtaisissa työryhmissä. Palveluiden vertailua tarkennetaan huhtikuussa, kun molempien kuntien tilinpäätökset viime vuodelta ovat selvillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi