Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Koiran puraisi pikkutyttöä kasvoihin - koiranomistajalle 15 700 euron lasku

  • Karjalainen

9-vuotiaan pikkutytön kasvoihin kohdistunut koiran puraisu tuli kalliiksi koiran omistajalle. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi hänet eläimen vartioimatta jättämisestä ja vammantuottamuksesta sakkoihin ja korvauksiin. Oikeus katsoi, että puraisu johtui 54-vuotiaan kontiolahtelaismiehen törkeästä huolimattomuudesta.

Käräjäoikeus antoi miehelle 40 päiväsakkoa, joista tuli hänen tuloillaan maksettavaa 480 euroa. Uhrille tuomitun on korvattava kipurahoja 3  500 euroa sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta 9  200 euroa. Lisäksi tuomitun on maksettava uhrin hoito-, lääke- ja selvittelykuluja reilut 500 euroa ja käräjäkuluja 2  480 euroa. Sakkojen ja korvausten kanssa puraisu tuli maksamaan koiran omistajalle 15  700 euroa.

Tapaus sattui viime lokakuussa Kontiolahdella ratsutilalla, kun tyttö meni silittelemään ja halaamaan hevostallin sisäänkäynnin vieressä kytkemättömänä maannutta isoa landseer-rotuista koiraa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yllättäen koira puri tyttöä poskeen aiheuttaen kuusi haavaa.

Niihin jouduttiin ompelemaan 16 tikkiä.

Plastiikkakirurgin mukaan poskeen jäävät pysyvät arvet.

Vammat olivat kivuliaita parin kuukauden ajan.

Vastaaja kiisti käräjillä syytteet ja piti koiraansa ihmisille vaarattomana. Oikeus kuitenkin huomioi todistelussa esille tulleet kaksi aiempaa tapausta, joissa koira oli käynyt pikkulasten päälle. Vastaaja väitti myös, että 9-vuotias oli yllättänyt koiran, kun se nukkui. Todistelu kumosi tämänkin väitteen ja osoitti, että koira oli hereillä, kun tyttö lähestyi sitä.

Tapahtuman aikana isäntä oli ollut kaukana koirastaan tekemässä tilan askareita.

Välillä hän oli käynyt keittämässä kahvia, eikä hänellä ollut näköyhteyttä koiraansa.

Oikeuden päätöksen mukaan mies jätti koiransa vartioimatta tietoisena sen vaarallisuudesta ja lasten kiinnostuksesta sitä kohtaan ja aiheutti menettelyllään vamman, jota ei voida pitää vähäisenä.

Omistajan mukaan koira on ollut tilalla irrallaan koko sen viisi vuotta, jonka se on hänellä ollut.

Uhrin puolesta vaadittiin koiraa lopetettavaksi, mutta vaatimus ei mennyt läpi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa