Tulosta tämä sivu
Maakunta

Kuuma linja: Onko kyläpäällikkö tarpeellinen?

Pohjois-Karjalan kuntien määrää esitetään vähennettäväksi kolmeen, kun niitä on nyt 14. Esityksen mukaan maakuntaan jäisivät Joensuun, Pielisen Karjalan ja Keski-Karjalan kunnat. Lukuisat pohjoiskarjalaiset soittivat Karjalaisen Kuumalle linjalle ja kertoivat mielipiteensä. Perjantain Karjalainen kertoo runsaammin kansalaisten mietteitä.

Kuntakartasta mieleen tulee Mari Kiviniemen termi kuntakohellus. Toisaalta yhtä suurta perhettähän täällä Joensuussa ollaan, kyllä tänne mahtuu. Terveydenhuollon kohtalo pelottaa, kun ei se toimi nytkään. Välimatka Ilomantsin ja Joensuun välillä on pitkä.
Tanja Asikainen, 28, Joensuu

Aika yllätyksetönhän tuo kuntakartta on. Helsingistä tulee suunnitelman mukaan liian suuri kaupunki, siellä asuisi viidesosa väestöstä. Palvelut kärsivät varmasti. Kyllähän kuntaliitoksista säästöjä saadaan, mutta mistä kohteista?
Filip Saxen, 37, Helsinki

Nykyään joka pikkukunnassa on yksi kyläpäällikkö. En tiedä, onko se tarpeen. Minua ei haittaa vaikka Liperi liitettäisiin Mikkeliin, mutta pakolla liitoksia ei saa tehdä. Liitosten tulee perustua vapaaehtoisuuteen. Pienet ja köyhät voivat hyötyä isoista kunnista.
Henkka Laaksovirta, 65, Liperi

Itse asun korvessa, joten minulle on sama, onko kuntakeskuksena Liperi vai Joensuu. Ilomantsin liittäminen Joensuuhun olisi kyllä outoa, itä–länsi väli olisi liian pitkä.
Terveydenhuollon kohtalo arveluttaa. Myös kuntademokratian järjestäminen on haasteellinen juttu.
Ari Mäkiranta, 39, Liperi

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi