play

Asukkaiden kuulemista luvataan parantaa Joensuussa

Karjalainen

Joensuussa valmistellaan hallinnon uudistusta. Sen yhteydessä luvataan parantaa asukkaiden kuulemista ja vaikutusmahdollisuuksia.
Kaikkiaan uudistuksen tavoite on parantaa palveluiden saatavuutta. Joensuun kaupunki on siirtymässä sovellettuun tilaaja–tuottaja-malliin, jossa kaupunginvaltuusto ja -hallitus toimivat palveluiden tilaajina ja lautakunnat palveluiden tuottajina. Hyväksyessään talousarvion kaupunginvaltuusto päättää vuosittain palveluiden laadun, määrän ja sen, kuinka paljon palvelun tuottamiseen on käytössä rahaa. Lautakunnat tuottavat tilatut palvelut mahdollisimman tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.
Uudessa organisaatiossa tilaajan velvollisuudeksi on määritelty asukkaiden osallistumisen edistäminen, mikä tarkoittaa muun muassa säännöllisten asukas- ja kyläfoorumien järjestämistä. Näissä tilaisuuksissa asukas- ja kylätoimijat voivat kertovat kaupungille omien alueidensa näkymistä ja mahdollisista tarpeista. Samalla kaupunki voi viestiä ajankohtaisista ja päätettäviksi tulossa olevista asioista.
Myös asiakas- ja asukaspalaute luvataan ottaa huomioon aiempaa paremmin.
Uusi hallintomalli ja -sääntö valmistuvat kaupunginhallituksen käsittelyyn parin viikon päästä. Valtuusto päättää siitä maaliskuun lopussa. Uuteen käytäntöön siirrytään ensi vuoden alusta.