play

Penkkarit ensi torstaina

Karjalainen


Eri puolilla maakuntaa järjestetään ensi torstaina 16. helmikuuta perinteisiä penkinpainajaisia ajeluineen. Tempauksella juhlistetaan lukulomalle lähteviä lukioiden abiturientteja.
Joensuun lukioiden penkkariajelu alkaa kaupungin keskustassa kello 12.30 ja se kestää puolisen tuntia. Penkkarikulkueeseen kuuluu tänä vuonna 20 kuorma-auto. Riemukulkueen reitti on: Linnunlahdentie, Papinkatu, Rantakatu, Koskikatu, Kirkkokatu, Siltakatu, Torikatu, Koskikatu, Länsikatu ja Linnunlahdentie.
Keskeinen kortteli torin ympärillä kierretään kaksi kertaa. Kulkueen autot pysähtyvät reitin varrella muutamia kertoja perinteisiä karkinheittoseremonioita varten.
Perinne jatkuu myös perjantaina 17. helmikuuta lukiolaisten Wanhojen tansseilla. Joensuun Areenassa tanssivat kello 18 Joensuun lukioiden, Pyhäselän lukioiden ja Pohjois-Karjalan ammattiopiston opiskelijat.
Tansseja tahdittavat Karjalan sotilassoittokunta ja Joensuun kaupunginorkesteri johtajanaan musiikkimajuri Petri Junna. Yleisö voi tulla Areenalle kello 17.10 alkaen. Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua. Areenan viereinen Hallitien pysäköintitalo on tanssien seuraajille ilmaisessa käytössä.
Wanhojen tanssit järjestetään myös Outokummussa ja Polvijärven kummankin kunnan lukioiden yhteistyöllä. Tansseja tahdittaa Outokummun puhallinorkesteri. Tanssit ovat Outokummun urheilutalolla ensi perjantaina kello 14 ja Polvijärven vapaa-aikatalolla kello 17.