Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Maakunta

Katunimitoimikunnan kokoukset: Naurua ja rönsyilevaa keskustelua

  • Karjalainen
Katunimitoimikunnan istunnoissa Jukka Ropposen (vas.) ja Pekka Kupiaisen aikaan moni Joensuun katu sai nimen ilman katu- tai tie-päätettä. Katunimitoimikunnan istunnoissa Jukka Ropposen (vas.) ja Pekka Kupiaisen aikaan moni Joensuun katu sai nimen ilman katu- tai tie-päätettä.

Kuka keksii Joensuun kadunnimet? Sitä varten on katunimitoimikunta, jonka ideat siirtyvät kaavoihin, karttoihin ja lopulta katukilpiin.

Ässätie, Takalinja, Tikanrinne, Sateenkaari ja moni muu nimi on syntynyt sinä aikana, kun Tapani Kovalaine, Jukka Ropponen ja Pekka Kupiainen ovat olleet toimikunnassa. Kolmikko istui toimikunnassa yhteensä 65 vuotta - kunnes heidän työnsä tänä syksynä päättyi.

-•Kokoukset olivat erittäin aktiivisia. Niin pöhelöä esitystä ei keksinytkään, ettei sitä voinut ehdottaa. Kokouksissa naurettiin, paljastaa virkansa puolesta sihteerinä toiminut asemakaavainsinööri Jukka Ropponen Maamiehenkadulta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-•Hauskaa oli. Keskustelu rönsysi, mutta yksimielisyyteen päästiin, vakuuttaa eläkkeellä oleva kansliasihteeri Pekka Kupiainen Lehtokaankaantieltä.

-  Lyhyet nimet ja lyhyet katukivet ovat parhaita. Kun taksikuski kuulee kadun nimen, hänen pitää tajuta, missä suunnassa se on, Tapani Kovalaine linjaa.

Voimatie on yksi noin 50 kadunnimestä, jonka Kovalaine ideoi. Positiivisuus on nimissä tärkeätä, hän korostaa.

-  Lähellä on ollut voima-asema. Ja kun Prisma sai Voimatien, piti Citymarketille etsiä samanlainen nimi. Sen osoite on Linjatie Pilkon sähkölinjojen mukaan. Linjatien jatkona on Takalinja.

Lue lisää keskiviikkon Karjalaisesta

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa