Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Maakunta

Tohmajärven Väärälahden ruoppaus oli pettymys

  • Karjalainen
Tohmajärven Väärälahden ruoppaus ei tuonut toivottua tulosta. Pirkko Sorvin kotipaikan ranta jäi uimakelvottomaksi. Tohmajärven Väärälahden ruoppaus ei tuonut toivottua tulosta. Pirkko Sorvin kotipaikan ranta jäi uimakelvottomaksi.
Vaasan hovioikeuden päätöksen mukaisesti Vapo oy ruoppasi Tohmajärven Väärälahtea, joka oli tarkoitus palauttaa virkistyskäyttöön.

Koko neliökilometrin kokoista lahtea ei ruopattu, vaan ainoastaan seitsemän rantatontin kohdalta. Turvetuotannosta peräisin olevaa lietettä kerättiin pois noin 38  000 kuution verran. Vapolle hanke maksoi yli miljoona euroa.

Pääosa ruoppauksista tehtiin kaksi vuotta sitten, mutta viimeistelytöitä on tehty myös sen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väärälahden vesitilavuus on kasvanut ja rannat siistiytyneet, mutta uimakelpoista ei lahdesta tullut. Tämä on suuri pettymys muun muassa kotijärvensä puolesta taistelleille Pirkko ja Urho Sorville.

Sekä Vapon valmistelupäällikkö Ilkka Laitinen että ely-keskuksen ympäristösuojeluyksikön tarkastaja Antero Koikkalainen sanovat, että joki tuo koko ajan lahteen uutta lietettä ja pohjavirtaukset kuljettavat lietettä ruoppaamattomilta alueilta ruopatuille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa