Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Maakunta

Liperi odottaa vilkasta tonttien kysyntää

  • Karjalainen

Vaikka maakuntaan ja Joensuun seudulle kohdistuu taloudellisia uhkatekijöitä, odotetaan Liperissä vilkasta rakennuskautta.
–·Tonttitarjonta Ylämyllyn suunnalta on nyt aiempia vuosia vähäisempää, mutta yhdessä kirkonkylän ja Viinijärven tarjonnan sekä maaseuturakentamisen kanssa Liperi voinee vastata kysyntään, kertoo yhdyskuntasuunnittelija Reino Kuivalainen.
Liperissä valmistui viime vuonna yhteensä 109 asuntoa, joista 51 oli omakotitaloja. Joka toinen asunnoista rakennettiin taajamiin.
Ylämyllyn Jyrinkylän alueelta on nyt jaossa yhdeksän omakotitalon rakennuspaikkaa. Niistä kahdeksan sijoittuu juuri kaavoitetulle Einonpolun alueelle. Yksi on aiemmin kunnalle palautunut tontti Alokaspolulta.
Ylämyllyn tontit myydään tarjousten perusteella. Ostotarjoukset täytyy jättää 24. helmikuuta mennessä. Sama koskee Viinijärven Kirkkosärkältä myytävää yhtä tonttia, joka sijoittuu kauniille harjulle, josta avautuu näkymä Viinijärvelle.
Lisäksi Viinijärvellä on tarjolla tontteja Kontkalan ja Rantalan alueelta, jolle rakennustoiminta painottuu myös tulevaisuudessa. Nämä aseman, Taipaleenjoen läheisyyteen Viinijärven tulotien varteen sijoittuvat rakennuspaikat myydään.
–·Näihin tontteihin on jatkuva haku, ja ne voi myös vuokrata.
Liperin kirkonkylälle on valmistumassa uusi asemakaava-alue. Pietarisen alueen kaavoitus on parhaillaan ehdotuksena nähtävillä. Kaavaan tulee ensivaiheessa 21 tonttia. Tontit pyritään saamaan jakoon huhtikuussa.
Kirkonkylän Ruuskankallion alueella on tarjolla jo nyt kolme rakennuspaikkaa. Ne myydään tai vuokrataan, ja näihinkin tontteihin on jatkuva haku.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi