Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Haussa maakunnan paras rakennuskohde

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan rakentamisen ammatilliset järjestöt toivovat asukkailta ehdotuksia maakunnan vuoden parhaaksi viime vuonna valmistuneeksi rakennuskohteeksi.
Tähän mennessä palkinto on jaettu 11 kertaa. Viimeksi palkittiin sivistys- ja kulttuurikeskus Ilmarinen Kiteeltä. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Joensuun tiedepuisto, kauppakeskus Iso Myy ja Joensuun ortodoksinen kulttuurikeskus.
Palkinnolla halutaan tuoda esille korkealaatuista suunnittelua ja rakentamista maakunnassa. Palkitsemisen tärkeimmät perusteet ovat rakennuskohteen korkea arkkitehtooninen, tekninen ja toteutuksen laatu. Palkitsemisessa kiinnitetään huomiota myös muun muassa kohteen maakunnalliseen merkittävyyteen, ekologisuuteen ja soveltuvuuteen ympäristöönsä.
Palkittava kohde voi olla muutakin kuin pelkkä rakennus, vaikkapa rakentamiseen liittyvä keksintö, sovellus tai jonkin kohteen suojeleminen tai korjaaminen. Palkittava kohde julkistetaan toukokuussa.
Lisätietoja, ja vapaamuotoiset ehdotukset 15. maaliskuuta mennessä: Reino Sihvola, Päivärinteenkuja 3, 80230 Joensuu, tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi